Красимир Стефанов нямал проблеми с ръководство на ГЕРБ, искал да гласува по съвест

20456
Красимир Стефанов нямал проблеми с ръководство на ГЕРБ, искал да гласува по съвест
Снимка: БГНЕС

Ако не успея да постигна нещо като независим депутат, то ще изляза от Народното събрание. Това заяви напусналият днес парламентарната група на ГЕРБ бивш шеф на НАП Красимир Стефанов пред Нова телевизия.

Стефанов каза, че няма никакви проблеми с ръководството на ГЕРБ и че няма намерение да отива в друга парламентарна група. Бившият шеф на НАП подчерта, че иска да гласува по съвест и посочи, че например би гласувал за отпадане на забраната за пушене на обществени места.

В ГЕРБ изненадани от решението на Стефанов

"Донякъде да", така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпрос дали е изненадан от решението на Красимир Стефанов...

Според бившия земеделски министър Мирослав Найденов, който излезе от редиците на ГЕРБ след огромния скандал с разговора между него, Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, каза, че Стефанов напуска заради оставането на ръководна позиция в ГЕРБ на Цветан Цветанов.

„Аз не съм съгласен, че двамата нови заместници в лицето на може би двамата най-работещи кметове, на София и на Бургас, ще могат да изместят Цветанов от практическото ръководство на ГЕРБ. Така че ще продължи неговата политика в партията - и кадрова, и управленческа” , обясни пред БНР Мирослав Найденов.

„Ако някои хора са живели с илюзията, че на тази конференция ще се случи нещо, те вече се разделят с илюзията, виждайки, че Цветанов запазва своите властови позиции.

Много хора бяха държани в зависимост от Цветанов. Знаете, че той използваше нерегламентирани методи за следене, подслушване, събиране на компромати, държейки хората, те са били принудени да правят определени неща в негова полза. В един момент, когато Цветанов, първо не е фактор, второ е най-сериозният клиент на прокуратурата в момента, и трето, когато виждат, че Цветанов ще остане на властови позиции, те не виждат смисъл да останат в една формация, в която човек, който години наред ги е мачкал, унижавал, събирал компромати за тях, да могат да работят заедно”, категоричен беше Найденов.

Ако десет души напуснат ГЕРБ, може да направим нова група в НС, казва "отцепникът" Марков

Очакваме и още хора да излязат. Не съм разговарял с тях, но се надявам тези, които напуснат ГЕРБ, да се присъединят към нас, да бъдат...

Междувременно и лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира действията на Стефанов. Той каза, че всяко ренегатство е осъдително. „Би трябвало да има начин, по който да не може да напуска своята група, или ако напуска група, да напуска и парламента – това е коректното. Изпитали сме тези удари в миналия парламент. С такава игра нивото на парламентаризма не се вдига, а обратно”, посочи Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика