Кунева към Местан: Подкрепи промени в Конституцията и съдебната реформа

7056
Кунева към Местан: Подкрепи промени в Конституцията и съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Г-н Местан, ако иска да подкрепя нещо, да подкрепи промените в Конституцията и съдебната реформа, както и закона за борба с корупцията по високите етажи. Това заяви на брифинг в Брюксел вицепремиерът и лидер на Движение "България за гражданите" ДБГ Меглена Кунева в отговор на въпрос как ще коментира вчерашното изявление на ДПС по повод Соломон Паси.

Реформаторският блок (РБ) ще се яви с много ясна визия за профила си и кандидатите си на предстоящите местни избори и ще работи активно, за да привлече повече симпатизанти, коментира още тя. Кунева изрази оптимизъм, че РБ ще има единна регистрация на изборите, както ДБГ предложи преди месец.

Движение "България за гражданите": Не сме обсъждали ултиматуми към ГЕРБ

Не сме обсъждали ултиматум спрямо правителството и евентуално напускане на управляващата коалиция. Това заяви народният представител от...

Кунева, която присъства на Съвет общи въпроси в Брюксел, каза още, че основна тема за Европа е миграцията и предложенията на Европейската комисия за квотно разселване на мигрантите. Тя посочи, че в изказването си пред Съвета е настояла солидарността да има правна база, конкретни технически измерения и ясно политическо лидерство. Кунева беше категорична, че проблемът с миграцията е на цяла Европа и затова трябва да се решава солидарно, а не само няколко страни-членки, между които и България, да поемат цялата тежест.

Вицепремиерът съобщи, че в следващите седмици ще се направи ясен анализ на предложението на ЕК, като предварителните данни сочат, че то облекчи миграционния натиск върху страната ни. Предварителните разчети сочат, че при разпределението в България ще трябва да се заселят 3500 мигранти, което е наполовина от броя издадени бежански статути за миналата година. Кунева обаче беше категорична, че България трябва да приложи план за интеграция. Тя коментира, че при предишното управление е имало три плана, често противоречащи си, а сега вече е изготвен само един.

Вицепремиерът е обсъдил темата с еврокомисаря по вътрешен ред и миграция Димитрис Аврамопулис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика