Кънев: Ако Ангелкова подаде оставка, ще се наложи премиерът да заеме поста

706
Кънев: Ако Ангелкова подаде оставка, ще се наложи премиерът да заеме поста
Снимка: БГНЕС

Оригиналността на идеята вицепремиери да поемат овакантени постове някак си се изчерпа. Това коментира пред журналисти лидерът на ДСБ Радан Кънев, във връзка с номинацията на Томислав Дончев за министър на труда, предаде БГНЕС.

"Много озадачаваща е ситуацията, в която се обсъжда официално името на Томислав Дончев, който още не е дал съгласието си да поеме поста. Разговорът е хипотетичен”, убеден е Радан Кънчев.

Радан е като зеленчуците - полезен, но "децата" не го обичат

Хубаво е, когато политик напомня каква е реалността в България. Още по-хубаво е, когато дори с намеци, при това явни, посочва неадекват...

Той констатира, че Дончев е последният вицепремиер и ако министърът на туризма Николина Ангелкова подаде оставка, което се очаквало отдавна, според него, ще се наложи премиерът да заеме поста на министър на туризма.

Кандидатурата на Дончев не е обсъждана с ДСБ. „Непотърсена подкрепа в политиката не се дава. Ако подкрепата ни бъде потърсена ще трябва да вземем тежко политическо решение, ако не ни потърсят - няма да го подкрепим”, допълни Радан Кънев.

Премиерът възнамерява да предложи Томислав Дончев за социален министър, но първо и той трябва да даде съгласието си, каза пред журналисти от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде "Фокус". Цветанов каза, че днес провежда консултациите, след като снощи е разговарял с премиера Борисов. "Той възнамерява да направи предложение за Томислав Дончев или в днешния ден или за другата седмица, но разбира се трябва да има все пак и съгласието на Томислав Дончев“, допълни Цветанов.

Цветанов отбеляза, че както и досега те са заявявали принципната си позиция, че ще подкрепят правителството на Бойко Борисов за политики, които са добри за страната.

ГЕРБ винаги са печелили от принципа ние за нищо не ставаме, ние крадем, ама ако не сме ние, ще са комунистите

С тези думи лидерът на ДСБ Радан Кънев изказа тезата си за случващото се в последните дни и оттеглянето на АБВ от властта. Според Къне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика