Кънев: Няма солидни аргументи "за" или "против" актуализация на бюджета

16638
Кънев: Няма солидни аргументи "за" или "против" актуализация на бюджета
Снимка: Реформаторски блок

"Този парламент има живот само една седмица и единственото важно, което се случва там, е актуализацията на бюджета, за която си струва да говорим." Това каза в предаването на БТВ „Лице в лице" Радан Кънев, говорител на Реформаторския блок.

"Ние не подкрепяме тази актуализация, защото не се показват публично и прозрачно цифрите и от тази гледна точка няма солидни аргументи в подкрепа за или против актуализация на бюджета", добави той.

Борисов: Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация

Чел съм мотивите. Между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализация на бюджета. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бой...

"Кабинетът и министъра са написали 4 страници относно актуализацията на бюджета, но написаното там и мотивите за актуализацията са просто едни пълни глупости, защото написаното постоянно си противоречи относно това има ли нужда наистина от актуализация или не. Ние към този момент не сме видели никакви конкретни цифри относно изпълнението на бюджета за годината и заради това не можем по никакъв начин да подкрепим една неясна актуализация", подчерта Кънев.

"Аз проведох вчера среща с президента на България Росен Плевнелиев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и изслушах внимателно техните доводи относно искането им за актуализация на бюджета. Това, което чух от тях за състоянието на нещата е наистина сериозно, ако е истина. Затова ние трябва между първо и второ четене да видим истинските мотиви и истинските цифри за състоянието на финансите и икономиката на България, за да можем да говорим реално дали е нужна актуализация на държавния бюджет", каза говорителят на Реформаторите.

Радан Кънев за пореден път заяви, че в Реформаторският блок няма проблеми, съюзът продължава да е силен и това ще се види на предстоящия вот.

"Ние няма да подписваме предизборно споразумение с ГЕРБ, защото ние на предсрочните парламентарни избори се явяваме като конкуренти за гласовете на десните избиратели в България", категоричен бе той.

БСП се провали - не успя да спре актуализацията на държавния бюджет

Българската социалистическа партия използва процедурна хватка, но не успя да провали извънредното заседание на парламента, на което тря...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика