Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лидерът на "Възраждане" вярва твърдо, че партията му ще влезе в парламента

20 май 2021, 07:45 часа • 3401 прочитания

Изборите бяха фалшифицирани. Подавали сме много пъти сигнали, но аз не вярвам в тази съдебна система с тези управляващи. Машинното гласуване ще сведе процеса на фалшификация до нула. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов пред БНТ.

Според него, на изборите от 4 април „Възраждане” имало 1500 застъпници и във всяка секция със застъпник, резултатът на партията бил около 5%. В останалите 11 000 секции – между половин процент и един процент, което той вижда като явен знак за фалшификация.

Костадинов не се притеснява и, че може да има объркване с машинното гласуване – при първо въвеждане на нещо ново е нормално да има проблеми и пропуски, според него. Освен това той обяви, че в чужбина няма изборни измами, защото изборите на практика се организирали от местните български общности, а не от „партийни фукционери”. Сигурен съм, че сега от чужбина ще гласуват повече българи, каза още той.

„Възраждане” ще влезе в парламента, убеден е Костадинов, който изключи влизане на формацията му в патриотична коалиция. Демографската катастрофа, образованието, здравната катастрофа – това са приоритетите на партията. „Не виждаме партньори по тези въпроси в момента, но ще разговаряме с абсолютно всички, които смятат, че трябва да има единодействие по тези въпроси”, каза Костадинов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес