Мая Манолова се закле като омбудсман

5123
Мая Манолова се закле като омбудсман
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова положи клетва като омбудсман, предаде „Фокус”.

Мая Манолова ще стъпи в длъжност на 20 октомври.

Мая Манолова полага клетва като омбудсман, Борисов говори с Туск за бежанците

Днес по време на редовното пленарно заседание на парламента, досегашният депутат от БСП Мая Манолова ще положи клетва като национален о...

Започвам мандата си с обиколка в България, защото както обещах, ще бъда омбудсман в действие, заяви Манолова.

"Формално положих клетва пред вас, но реално я положих пред българските гражданите, чиито права ще защитавам активно. Към Народното събрание винаги съм изпитвала огромен респект и уважение, за чието реноме съм полага усилия", обясни Манолова.

Тя допълни, че приключва работата ѝ като депутат. "Казвам приключва, но не слагам точка. Съвместната ни работа не приключва дотук. ", заяви тя. "Ще работим заедно и занапред. Ще внасям промени в законите, които се отнасят за правата на българските граждани. Разбира се, първите ми стъпки и седмици ще бъдат изцяло посветени на срещи с българските граждани", заяви тя. "Винаги ще бъда тук, когато се обсъжда важен за гражданите закон. Не ви казвам сбогом, а просто довиждане", каза още Мая Манолова.

Припомняме, че на 30 юли Мая Манолова беше избрана от Народното събрание за омбудсман. Това стана след проведеното тайно гласуване в Народното събрание. Мая Манолова бe подкрепена от 129 депутати. За нейния опонент – досега заемащия длъжността Константин Пенчев, са гласували 82. Общо бяха гласували 223. 12 от бюлетините са били невалидна. За тази цел тя прекрати членството си в БСП, а малко по-рано в пленарна зала нейните правомощия като депутат бяха прекратени. Цяла пленарна зала ръкопляска след като Манолова положи клетва, а депутатите от БСП дори станаха на крака.

Реформаторите ще разчитат на омбудсмана, за да блокират Закона за НСО

НСО ще може да задържа граждани толкова време, колкото реши. Това е основният аргумент, който изтъкна депутатът от Реформаторския блок ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика