Мандатът вече е в ГЕРБ. Борисов и патриотите подписаха споразумението

2387
Мандатът вече е в ГЕРБ. Борисов и патриотите подписаха споразумението
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер за трети път Бойко Борисов прие мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев на "Дондуков" 2. Мандатът приеха Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

Държавният глава изрази надежда, че ГЕРБ и коалиционните му партньори ще излъчат убедителни кандидатури за Министерския съвет. Той пожела успех на Борисов.

Ясни са 7 за новото правителство, дилема колко места се падат на Патриотите

Дали пет министерски кресла или четири – това изглежда една от основните дилеми, които ГЕРБ и „Обединени патриоти” тр...

Минути преди събитието в президентството ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписаха коалиционното споразумение. Подписи под документа положиха лидера Борисов и съпредседателите на патриотите - Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Това стана в стаята на ГЕРБ в Народното събрание.

От двете партии подчертаха, че все още не са водени преговори за министерските постове и те започват от тук нататък. Очаква се кабинетът на бъде съставен около 4-5 май.

След подписването на споразумението Валери Симеонов обяви, че ще има политически съвет, който ще се състои от 6 души. Той най-вероятно ще заседава всяка седмица, а "решенията ще се взимат с консенсус".

"Така ще има съгласуваност по всички въпроси, които решава Министерски съвет и политическото ръководство на коалицията", каза още Симеонов и уточни, че разпределението на министерствата ще бъде предоставено на медиите в отделен анекс, който тепърва предстои да се изготви. Той щял да бъде готово в началото на май.

Цветанов: Тепърва ще си говорим за правителството

Тепърва предстоят разговорите за персоналния състав на правителството. За всеки един министерски пост има поне петима души, които могат...

Другият съпредседател на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов добави, че в коалиционното споразумение е заложен 1 министър-председател, 4 вицепремиери и 17 министри. Той добави, че има идея един от вицепремиерите ресорно да отговаря за председателството ни на Съвета на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика