Манолова няма да подава оставка от комисията по ревизията

6063
Манолова няма да подава оставка от комисията по ревизията
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова няма намерение да подава оставка от парламентарната комисия по ревизия, защото не счита че "Бойко-разбойко", както се изрази тя, може да я иска.

"Аз изпълнявам ангажимент към българските граждани и ще продължа да го изпълнявам. Гражданите искат оставката на Борисов по площадите от месеци. Той ли трябва да иска моята оставка?", заяви Манолова в сутрешния блок на bTV.

Тя се зарече следващата проверка на комисията да бъде насочена към Министерски съвет заради похарчените милиарди без решение на Народното събрание. Няма да позволим да се замита начинът, по който се прахосват парите на българските граждани, категорична е Мая Манолова, която е лидерът на депутатите от "Изправи се! Мутри вън!" и председател на парламентарната комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ.

Вчера на извънреден брифинг ГЕРБ поиска оставката на Манолова заради нейното "вероломно нахлуване" в "Булгартрансгаз". От дружеството казаха, че не са в състояние да представят документите в електронен вид, а в хартиен вариант. Това не е нормално в 21 век, обяви съпредседателката на "Изправи се! Мутри вън".

Какъв беше проблемът ръководството на дружеството да кажат, че два дни след дадения от комисията срок ще предоставят документите?, попита председателката на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!".

"От дружеството бяха информирали секретариата на комисията, че не са в състояние да представят исканите документи в електронен вид, нямали възможност да ги сканират, ставало въпрос за хиляди документи. Имахме среща с изпълнителния директор в 16 ч. После се оказа, че той спешно отишъл на среща при министъра на енергетиката и не може да представи документите и на хартия", обясни Манолова.

ГЕРБ: След днешния Костинброд в енергетиката искаме оставката на Манолова, нямаме нужда от Мая полицая

"ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова, заради тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията като председател на к...

ГЕРБ реагира истерично на проверката в "Булгартрансгаз" и това навява единствено и само усещане, че тези хора са гузни, че има какво да крият, смята Манолова. Тя не разбира защо брифингът е даден в централата на ГЕРБ сякаш партията е принципал на държавното дружество.

Манолова иска да се проверят и раздаваните пари за ремонт и строителство на пътища. "Българският народ живее в тотална мизерия а Бойко Борисов се хвали, че дава по 50 лв. на пенсионерите, докато те (управляващите), които са слугите на народа, живеят в разкош", коментира Манолова.

Тя допълни, че ще подкрепи Има такъв народ, ако те решат да съставят правителство: "Ако Слави Трифонов има намерения за правителство, щом получи мандат, ние сме готови и да го подкрепим, както и за служебно правителство и нови избори".

Времето, в което Борисов, Тома Биков и подобни командваха парламента и той лазеше пред тях, свърши, категорична е Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика