Марешки няма доверие в прокуратурата, няма и да каже кой го е притискал за горивния бизнес

1703
Марешки няма доверие в прокуратурата, няма и да каже кой го е притискал за горивния бизнес
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Народното събрание и ​лидер на партия "Воля" Веселин Марешки заяви, че няма доверие на прокуратурата и затова няма да каже кои са тези, които са упражнявали натиск срещу него. Марешки обяви, че член на ГЕРБ му е оказвал натиск.

Искам да запозная хората с моите душмани. Това е прокурор Радева, която е хващана да кара пияна. Защо никой не разследва тази работа? За недоказани неща тя идва и ми казва, че имала сведения, че съм искал да избягам. Първо тя пуска сигнал, че съм щял да се укрия. След това тя пуска сигнал, че съм щял да подкупвам съдията. Проблемът е, че прокуратурата трябва да разследва сама себе си, отбеляза Марешки в ефира на bTV. С тази прокурорка се чувствам много добре. Бил съм подслушван, с нея си лягам и ставам. 

Цацаров не знае дали някой е притискал Марешки за горивния му бизнес

Производствата спрямо Веселин Марешки не са организирани, за да му бъде отнет горивният бизнес. Това заяви главният прокурор Сотир Цаца...

Обвиненията в изнудване

Когато са ме проверявали, чета документ от 2016 г., че е прекратено досъдебното производство поради липсата на доказателства. Това, което се случва в момента, е пасквил. Концепцията през последните години е някой да се държи на каишка, коментира бизнесменът по отношение на обвиненията в рекет и изнудване от страна на прокуратурата.

На база на всички свидетелски показания е направено това разследване през декември месец. Марешки прочете документи на прокуратурата, в които пише, че разследването срещу него е прекратено поради липсата на доказателства.

Нямам данни нито една аптека да е затворила от тези, които се оплакват в момента. Как така стана, че цяла България знае тази схема, включително част от замесените са близки с прокурори. Представяте ли си, три години ние малтретираме фармацевтите в България и никой не е подал нито една жалба. Един от свидетелите по делото е в семейни отношения с прокурор, обяви заместник-председателят на Народното събрание.

И двама депутати от "Воля" след Марешки се сдобиха с обвинения за изнудване

След лидера на „Воля” Веселин Марешки с обвинения за изнудване се сдобиха и двама негови депутати – Пламен Христов и ...

Марешки прехвърли топката към главния прокурор Сотир Цацаров и го призова той да каже кои са кукловодите според него, които са спретнали скандала "ЦУМгейт". Припомняме, че Цацаров по-рано поиска Марешки да назове имена, които са го притискали по отношение на горивния му бизнес.

Лидерът на "Воля" заяви, че няма доверие на прокуратурата и затова няма да каже кои са тези, които са упражнявали натиск срещу него. Веселин Марешки обяви, че член на ГЕРБ му е оказвал натиск.

Заместник-председателят на Народното събрание обяви, че отново ще поискат оставката на Димитър Главчев. Според Марешки на председателски съвет Главчев искал да сваля Марешки заради това, че прокуратурата го разследва.

Бизнесменът декларирал пред Сметната палата, че има 90 млн. лв. заеми. Стана ясно и, че бил лидер на две партии. Марешки обаче коментира, че прокуратурата не си е свършила работата, защото е трябвало да заличи едната партия.

Цацаров се самосезира за твърденията на Марешки за натиск

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикации в средствата за масова информация, отразяващи твърдения на Веселин Марешки ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика