Цацаров не знае дали някой е притискал Марешки за горивния му бизнес

1408
Цацаров не знае дали някой е притискал Марешки за горивния му бизнес
Снимка: БГНЕС

Производствата спрямо Веселин Марешки не са организирани, за да му бъде отнет горивният бизнес. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг с журналисти.

Ако твърдиш, че това е така, трябва да имаш смелостта, достойнството и разбирането за граждански дълг, да го кажеш не само пред камерите общо и безадресно, а да го кажеш, когато бъдеш призован за снемане на обяснение. Марешки ще бъде призован и ще бъде питан точно това - кой конкретно, заемащ каква властова позиция е упражнявал натиска, за който той твърди. Ако Марешки си тръгне без да посочи имена, очевидно, че всичко е било за целите само на общата пропаганда или защитна позиция“, категоричен бе Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Цацаров: Павлова, Дончев и Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК. Това заяви пред журналисти днес главният прокурор Сотир Цац...

Марешки щял да бъде разпитан, когато прецени съответният прокурор. „Не мислете, че следя кога ще бъде извикан Марешки. Още нещо не зная дали някой му е упражнявал натиск, за да му отнеме горивния бизнес, но от материалите по делото виждам, че е упражняван натиск върху хора, които са собственици на 2-3-4 аптеки, за да се разделят със своя бизнес“, заяви главният прокурор.

Той обясни, че тези досъдебни производства са започнали във Варна. „Те са производства, които касаят разследване на престъпления. Да не спекулираме, че някой иска да отстрани Марешки от горивния бизнес или от някъде другаде. Ако някой иска да го отстрани от горивния бизнес или политиката, гарантирам, че в момента, в който той посочи конкретни факти, този някой ще бъде обект на наказателно преследване“, заяви още Сотир Цацаров.

Actualno.com припомня, че на 13.07.2017 г. стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по публикации в средствата за масова информация, отразяващи твърдения на Веселин Марешки пред медиите, за упражнен спрямо него натиск във връзка с повдигнатите днес обвинения на народния представител, съобщиха тогава от държавното обвинение.

Преди това специализирано звено „Антикорупция“ обвини депутата и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки в изнудване. Той е обвинен за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

Цацаров се самосезира за твърденията на Марешки за натиск

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикации в средствата за масова информация, отразяващи твърдения на Веселин Марешки ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com