Марешки: Ще отвея Плевнелиев, Кунева и Първанов, ако се явя на президентски избори

9268
Марешки: Ще отвея Плевнелиев, Кунева и Първанов, ако се явя на президентски избори

"Бих се кандидатирал за президент само ако отново се появят лицата, които са омръзнали на всички. Ще отвея Плевнелиев, Кунева и Първанов, ако се явя с тях на избори – със сигурност ще съм с по-добър резултат от поне двама от тях".

Това заяви бизнесменът Веселин Марешки на въпрос дали би се кандидатирал за президент на страната. По думите засега няма такива намерение, но би се кандидатирал, ако всички основни канидати са добре познатите политици у нас, уточни той в предаването "Лице в лице" по bTV.

Марешки отваря бензиностанция в София до 6 месеца

„Първата ни бензиностанция в София ще бъде открита до 6 месеца. Разглеждаме различни проекти и още не знае точно къде", заяви биз...

Той отрече нарочно да държи цените на бензина в бензиностанциите си ниски, за да спечели народната подкрепа и да я използва в предстоящи избори.

Според Марешки събраните подписи, в подкрепа на предложението му за референдум, са достигнали 400 хил. Предстои да бъдат проверени за фалшификати.

Веселин Марешки заяви, че не прави дъмпинг на цените на горивата, като продава литър бензин за 1.60 лв.

"Намерил съм балансът между това хората да са добре и аз да имам финансова изгода от търговията". Той каза, че купува горива от прекупвачи и обещава допълнителен спад в цените на бензина.

„Първата ни бензиностанция в София ще бъде открита до 6 месеца. Разглеждаме различни проекти и още не знае точно къде", заяви по-рано днес Марешки.

Марешки ще свали цената на дизела под 1,50 лв., открива бензиностанции в цялата страна

Скоро ще намалим още цените на дизела с между 5 и 10 ст. Печелим от бизнеса си и ще продължаваме да инвестираме. Търсим вариант за купу...

"В момента разглеждаме около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност в 20 града. Кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки", изтъкна бизнесменът.

„Цената скоро ще бъде под 1,50 лв., а в София е 1,90 лв. Цените на едро в София даже са и по-ниски, отколкото цените във Варна. За съжаление тези разлики не влизат в джобовете на българския народ, а навсякъде другаде.

Някои платени от конкуренцията специалисти казаха, че това е напразно или противоречи на свободния пазар. Вижда се, че при определени условия явно води до изкривяване на пазара", обясни Марешки.

Държавата трябва да се намеси, не с тежки регулации като сложи горна граница на цените на горивата, с която търговците да не могат да се договарят и да злоупотребяват, добави той.

„Ако се наложи, ще влизаме и в политиката. Имам сериозни бизнес планове в търговията с горива, обаче ако днес има регулация и конкуренция, аз няма да правя повече бензиностанции и ще си гледам живота. Ако видя кандидати, които са абсолютно вредни за България, може би ще се кандидатирам за президент.

Марешки обеща дизел за 1,59 лв. от тази седмица

Цената на дизела във Варна ще падне под психологическата граница от 1,60 лева за литър от тази седмица. Това заяви Веселин Марешки, чия...

Това ще бъде мотивация за нас да се явя на тези избори. За мен кандидатурата ще донесе само негативи. Ако аз съм кандидат на президентските избори, независимо от останалите кандидати, мога да се обзаложа, че ще бъда в първата 2-ка или 3-ка", обясни Марешки, цитиран от Economic.bg и "Стандарт нюз".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика