Мария Габриел заяви, че скандалите около НДК не се чуват в Брюксел

2938
Мария Габриел заяви, че скандалите около НДК не се чуват в Брюксел
Снимка: EbS

От това, което виждам в Брюксел, такъв риск не съществува. Много ясно показахме какви са нашите приоритети. Много е важно, че работим в трио, важно е, че месеци преди председателството се осъществяват срещи. Това, което ние правим в момента, е да подготвим председателството си. Това заяви новият български еврокомисар Мария Габриел по темата с риска от отнемане на председателството на България на Съвета на ЕС.

Много е важно да направим така, че председателството да е уникален момент, не само в контекста на Brexit и многогодишната финансова рамка, а и начин ние да изиграем ролята на медиатор, коментира еврокомисарят в ефира на bTV.

Мария Габриел: България може да остави отпечатък върху историята на ЕС

България само след няколко месеца ще председателства Съвета. Това е моментът, в който всички заедно можем да покажем, че България ще ос...

Целият шум около скандалите на НДК не се чува в Брюксел. "Честно казано, нищо", категорична бе Мария Габриел. Нека не губим сили в личностни нападки, нека се концентрираме в това да сме заедно, да сме българи и да направим нашето председателство уникално, посъветва тя.

Ресор "Дигитализация"

Цифровите умения ще бъдат първият ми приоритет. Не само младите, но и възрастните да имат поне минимални цифрови умения. Ако не обърнем внимание на това, цифровите технологии могат да се окажат още един фактор за изолация и социално изключване, подчерта Мария Габриел по отношение на приоритетите, с които ще започне своята работа като еврокомисар по дигитализацията.

Само общо, само заедно можем да се справим с предизвикателствата, категорична бе Габриел.

Официално: Мария Габриел е назначена за член на Европейската комисия

Съветът на ЕС съобщи официално преди минути, че Мария Габриел е назначена за член на Европейската комисия. Това съобщиха от пресцентър...

Actualno.com припомня, че Мария Иванова Габриел е член на Европейския парламент от делегацията на ГЕРБ в състава на Групата на ЕНП от 2009 г. Тя е заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент по въпросите на разширяването на ЕС, Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

Като зам.-председател на Групата на ЕНП председателства Работната група „Евромед“ и работи по приоритетни въпроси като миграцията, сигурността, борбата с тероризма и радикализацията, външната политика на ЕС, Западните Балкани, правата на жените. Под нейно ръководство е изготвена Стратегическата позиция на ЕНП за Средиземноморието за мандата 2014–2019 г. Зам.-председател е на ЕНП Жени от 2012 г.

На 07.07.2017 г. Съветът на ЕС съобщи официално, че Мария Габриел е назначена за член на Европейската комисия. Назначаването на третия български еврокомисар влиза в сила незабавно. Габриел ще има мандат до 31 октомври 2019 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика