Медиите ще дават едни и същи цени за всички партии при изборна кампания

10454
Медиите ще дават едни и същи цени за всички партии при изборна кампания
Снимка: БГНЕС

След като два дни поред парламентът не смогна да завърши обсъжданията и гласуването на второ четене на всички текстове на Изборния кодекс, днес Народното събрание продължи своята работа.

Днешният парламентарен ден започна с кворум с 127 души, като за регистрация в зала не влязоха депутатите от ГЕРБ. Кворумът бе осигурен от БСП, ДПС и Атака, а веднага щом стана ясно, че и без тяхното присъствие работата на Народното събрание ще започне, опозицията влезе в зала.

Йордан Цонев: ДПС не използва етническа карта, медийният чадър не е престъпление

ДПС няма нужда от „стягане на редиците” по този начин – чрез платени бунтове или чрез събития като това от петък (14 ...

Депутатите приеха текстове, свързани с печатни медии и онлайн новинарски услуги по време на предизборна кампания, предаде Агенция „Фокус”. Печатните медии и онлайн новинарските услуги ще предоставят едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, които се обявяват на интернет страницата им не по-късно от 40 дни преди изборния ден и се изпращат незабавно на Сметната палата и на Централната избирателна комисия (ЦИК). Заплащането трябва да се извършва предварително.

Печатните медии и онлайн новинарските услуги публикували материал, накърняващ правата и доброто име на кандидат или на лице, което представлява партията, коалицията или инициативния комитет, са длъжни незабавно след получаването на отговор да го публикуват. Публикуването на отговора става на същото място, със същия размер, вид и формат шрифт и без коментар. Отговорът се публикува безплатно до обема на материала, на който отговаря.

В 15:00 часа Народното събрание ще обсъди и две декларации - едната на "Атака" и лидерът на партията Волен Сидеров, а другата на председателя на Народното събрание Михаил Миков. Декларацията от Волен Сидеров и група е за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов, а декларацията на Миков е във връзка с ескалация на етническа основа. И двете декларации касаят скандалното изказване на Хюсеин Хафъзов от ДПС в петък, 14 февруари, когато той определи отхвърлянето на искането за агитация на чужд език в новия Изборен кодекс като потисничество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика