Михаил Миков: БСП не е казала, че напуска ПЕС, но държи такъв курс

5440
Михаил Миков: БСП не е казала, че напуска ПЕС, но държи такъв курс
Снимка: БГНЕС

Очевидно този хъс с който се проведе тази битка на победителите налагаше извода, че ще има едно прочистване, за да се наложи курс на промяна в БСП. Подмяната е в интерес, колкото и да говори Нинова, за борба със задкулисието, подмяна на тези, които искат след Бойко да установят власт заради самата власт. Така коментира промените в БСП след последния Конгрес на партията Михаил Миков пред btv.

Това много трудно се доказва персонално и се разбира по-късно. Но става въпрос, че основни политически принципи бяха нарушени. Къде минават червените линии?, попита той.

Според Миков идеите, които БСП предлага, не печелят обществен ресурс

"В тази обстановка на политическо и обществено напрежение няма онази ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. БСП д...

Курсът, който се провежда последователно през годините – отстъплението от редица въпроси – на думи да, но не се провеждат такива политики. За пръв път видях конгрес без синдикати. Лявото и синдикатите са някак си подразбиращи се. Отношението с ПЕС. ПЕС в която БСП членува, БСП не е казала че ги напуска. Самото отстраняване на Станишев по този начин обаче е знак за този курс, каза още Миков. Според него обаче най-вероятно засега няма да се стигне до там БСП да напусне ПЕС.

Корнелия Нинова налага тази политика. А тези, които сега липсват пречеха на такъв тип одесняване на социалистическата партия, категоричен е Миков и прогнозира, че въпреки антиГЕРБ говоренето в БСП е възможна коалиция с партията на Борисов, която би подменила вота на българите.

Каква е подмяната в БСП?

Знаете, че представители в БСП са симпатизанти на Виктор Орбан и не визирам само Нинова, а и Румен Овчаров. Една от промените е свързана с него и това, че той заема все по-високи постове в партията.

Симов: Много хора имат нужда от лъжата, че БСП е разединена

"Много хора май имат нужда от лъжата, че БСП е разединена, за за могат да се справят с политическата си фрустрация. Медиите и те не се ...

Сергей Станишев - това, което каза, че Велислава Дърева има по-малко гласове от Теодора Овчарова. Показателно е. Снимката, която дава Станишев е достатъчно ясна с достатъчна резолюция. Баща й също е достатъчно разпознаваем и той ще допринесе за авторитета на БСП не само сега, но и въобще, прогнозира Миков.

В момента се имитира някакъв опит а култ към личността, което е смешно и гротескно, а гражданите ще го усетят, каза още той.

Състоянието на БСП в момента

Частичните избори този уикенд са ясен индикатор за състоянието на БСП, смята Миков.

Сергей Станишев, Георги Пирински и Валери Жаблянов вече не са в Националния съвет на БСП

Сергей Станишев, Георги Пирински и Валери Жаблянов вече не са в Националния съвет на БСП. Това стана ясно след като в 12:00 часа, на 50...

По време на конгреса се проведоха 24 частични избора в страната. От тях избори имаше в 2 общини. В тях БСП не издигна кандидат – Стрелча и Септември. Там от времето на съпротивата, БСП има трайно присъствие. В едната община подкрепиха кандидата на ГЕРБ, в другата имаше само един кандидат - жената на кмет с конфликт на интереси... Това е разминаване между думите и делата и поставянето на властта като основна цел. Няма да коментирам малките населени места, където присъствието на БСП намалява - все по-малко кандидати се издигат и все по-малко се избират, направи анализът си Михаил Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика