Михаил Мирчев: Европа на Ангела Меркел е на колене

3248
Михаил Мирчев: Европа на Ангела Меркел е на колене
Снимка: БГНЕС

„Споразумението с Турция ще е краят на Европейския съюз такъв, какъвто е в момента", каза Ангел Джамбазки в сутрешния блок на bTV.

Срещата на върха между ЕС и южната ни съседка е предизвикала много силен гняв в европейските общества, смята Джамбазки. По думите му „дори моите изказвания звучаха умерено в сравнение с проекта за споразумението".

Даниел Вълчев ще управлява в сянка, твърди Михаил Мирчев

Меглена Кунева не е компетентна за министър на образованието, Даниел Вълчев ще управлява ресора в сянка. Това каза пред bTV социалистът...

Той каза, че от едната страна на това споразумение стоят хилядите мигранти, които искат да навлязат в Европа, а от другата - лицемерието на европейските лидери, които са готови да си затворят очите за положението в Турция, с цел да спрат потока от мигранти. „Турция води парада в момента", допълни Джамбазки.

„Европа на Ангела Меркел е на колене, но тази на Виктор Орбан набира сила", смята Михаил Мирчев. По думите му Европа е закъсняла с реакцията си. „Защо ЕС не реагира когато Турция вкарва бежанците на гръцките острови", каза той. По думите му Европа заобикаля основния проблем.

И Джамбазки, и Мирчев смятат, че сделката между Турция и ЕС няма да бъде спазена от южните ни съседи. „Европейските либерали си мислят, че могат да правят пазарлък с Турция, но не знаят, че пазарлъкът е измислен в Анкара", каза Джамбазки.

По повод репортажите за Динко от Ямбол и двамата гости в студиото са единодушни, че подобни действия нямаше да има от страна на гражданите ако съществуваше държавност. „Или Динко в Странджа или гарата в Кьолн", допълни Джамбазки.

Мирчев иска касиране на изборите, БСП не го поканили на пресконференцията

Касиране на изборите поиска кандидатът на левицата за столичен кмет проф. Михаил Мирчев. Той разкритикува БСП, като каза, че е получил ...

Михаил Мирчев добави, че и Шенгенската система също е неефективна. „В центъра на Европа се изграждат непристъпни държавни граници", добави той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика