Михайлова: Няма наказателна процедура срещу България

9992
Михайлова: Няма наказателна процедура срещу България
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда Искра Михайлова заяви в ефира на бТВ, че няма задействана наказателна процедура срещу България заради нарушения в обществени поръчки по екопроекти от 2009 г., предаде Стандарт нюз.

"В тази част за наказателна процедура не може да се говори точно. Тя (Златанова – бел. ред.) е имала предвид наказателни действия. Засега знаем, че имаме време в рамките на два месеца от получаването на българския вариант на сигнала на Европейската сметна палата да изложим становището на страната. Ако то отново е в противоречие на препоръките на ЕС, ще бъдем поканени на изслушване. След това ЕС си запазва правото да налага санкции. Вероятност за санкции, при положение, че има системен проблем, има", каза Михайлова в „Тази сутрин".

„Южен поток" няма да създаде проблеми за околната среда

Нямаме намерение да отменяме мораториума върху проучвания за наличието на шистов газ чрез технологията на фракинга. Това заяви министър...

Според нея проблемът е в това, че между 2011 и началото на 2013 година българските власти отказват да приемат констатациите на Европейската сметна палата и отказват да променят методологията, по която се работи по обществените поръчки. „Отказват да приемат, че имаме проблем на системата, а това е повод за отношение от страна на ЕК", каза тя.

България е сериозно застрашена от наказателна процедура относно реализацията на Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г. (ОПОС) по вина на бившите управляващи от ГЕРБ. Това съобщи заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова в понеделник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика