МИР може да стане президентската партия

52299
МИР може да стане президентската партия
Снимка: ПП "МИР"

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) може да стане основа на партията на президента Румен Радев.

Партията стана известна с отстояването на каузата за провеждане на честни избори чрез машинно гласуване. Именно за това партия МИР беше и една от малкото извънпарламентарно представени партии, които президента Румен Радев покани на политически консултации през януари месец тази година. По време на консултациите при президента Румен Радев партия МИР се открои и направи силно впечатление с конкретните и различните от всички останали партии предложения за изборния процес.

Президента Радев възприе и застана зад всички предложения на партия МИР като например всички политически партии да имат свои наблюдатели в Централната избирателна комисия (ЦИК) и „Информационно обслужване“, да се проведе широка информационна национална кампания за машинното гласуване, да се въведе задължително видеонаблюдение на целия изборен процес, да се създаде национален щаб за честни избори, в който да влязат всички политически партии, които декларират, че са за честни избори, представителите на ЦИК, както и на всички институции, отговорни за изборния процес.

Партия МИР беше и първата политическа партия, която подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, като партията излезе с официална позиция само 30 минути след като президента Радев обяви публично, че се кандидатира.

“За изминалите четири години президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, мафията и корупцията. С високия си морал президента Радев се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояващ в продължение на целия си мандат върховенството на правото и закона. Със своята принципност президентът Радев е единствената бариера срещу беззаконието и лобизма, които ГЕРБ наложиха в цялата страна. Именно за това партия МИР се присъединява към милионите български граждани, които ежедневно демонстрират пълното си доверие и подкрепа към президента Радев и застава плътно зад него в битката му с мутрите, мафията и олигархията” заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев в деня, в който Радев обяви своята кандидатура за втори мандат (1-ви февруари 2021 г.).

Лидерът на партия МИР е обществено познат като в периода 2015-2019-та беше един от най-активните общински съветници в Столичния общински съвет. Тогава Славчев беше истинската опозиция на модела на ГЕРБ, Бойко Борисов и Фандъкова в София.

Кой е председателят на партия МИР?

Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ „Стою Шишков“ в гр. София с профил история, литература и философия. Висшето си образование завършва в Технически университет - София и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов Български университет. Славчев има над 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти. Владее немски, английски и руски език, женен е с едно дете.

Политическата кариера на Симеон Славчев започва на местните избори през 2015 г, когато е избран за общински съветник в Столичния общински съвет. В периода 2015 – 2019 г. е съпредседател на „Политическа група 5“ и член на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам. председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и е член е на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.

Като общински съветник премахва незаконния автобусен паркинг пред храм-паметника „Св. Ал. Невски“. Обявява за своя кауза спирането на изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София, като успява да обедини около каузата срещу завода за изгаряне 15 общински съветници от различни политически групи в Столичния общински съвет с които внася предложение за провеждане на местен референдум в София.

През 2018 г. инициативен комитет от млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели, общественици, културни дейци и българи в чужбина взима решение да учреди политическа партия МИР и избра Симеон Славчев за неин председател, като той се превръща в един от най-дейните и активните политически лидери в страната.

Партия МИР е една най-младите и активни партии в България, като още на първото си участие на местните избори през 2019 г. партия МИР има избран кмет в Община Ботевград и общински съветници в над 17 български общини.

През февруари 2020 г. партия МИР обявява за своя и за Национална кауза провеждането на честни избори в България, чрез машинно гласуване и стартира протест и палатков лагер пред сградата на Министерски съвет и успява да се пребори за въвеждането на машинното гласуване в България.

В партия МИР е съсредоточен огромен експертен поренциал, а в екипа на партията са водещи преподаватели от всички висши учебни заведения в България, учени от БАН, финансисти, икономисти, културни дейци, представители на малкия, средния и фамилния бизнес в България.

Партия МИР се различава от другите партии и с това, че предлага конкретни, практични и ефективни решения в своята програма, които ще повишават ефективността на българската икономика и ще доведат до благосъстоянието на българските граждани. Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на ПП МИР включва възстановяването на експортно ориентираните отрасли в икономиката – селско стопанство, туризъм, транспорт и транспортна инфраструктура и логистика, както и високотехнологични чисти производства.

Партия МИР предлага и как българската икономика да стане ефективна и работеща, като за тази цел предлагат доказания немски модел на социално-пазарно стопанство да стане основа на българската икономика. Според партия МИР социално-пазарното стопанство ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне страната в силна социална и индустриална държава. Чрез налагането на социално-пазарно стопанство партия МИР цели в България да бъде изградена истинска средна класа (80 % от българските граждани).

Партия МИР е единствена партия в България, която е сложила в абривиатурите и името си думата морал и има приети Етични правила и норми.

Партията е с нови, морални и инициативни българи, които не са участвали в управлението на страната и нямат обвързаности с икономически, медийни и олигархични кръгове.

Именно за това партия МИР се счита, че може да стане основа на партията на президента Румен Радев и още на предстоящите парламентарни избори да се превърне в истинската алтернатива в обществено-политическия живот на България.

Автор: Стефан Кирилов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика