Митов: България остава непреклонна - няма да допусне ГМО

31402
Митов: България остава непреклонна - няма да допусне ГМО
Снимка: БГНЕС

Българската позиция по този въпрос остава непроменена – България не подкрепя допускане на пазара и отглеждане на ГМО на територията на Европейския съюз. Това заяви външният министър Даниел Митов по време на парламентарен контрол на въпрос относно отношението на България към Трансатлантическото търговско споразумение между Европейския съюз и САЩ, предаде „Фокус”.

„По отношение на ГМО, основното законодателство на Европейския съюз за ГМО не е включен в преговорния мандат на Европейския съюз и няма да бъде променян в следствие на преговорите по търговското споразумение. Българската позиция по този въпрос остава непроменена – България не подкрепя допускане на пазара и отглеждане на ГМО на територията на Европейския съюз”, заяви Даниел Митов.

Всяка страна в ЕС сама ще решава за ГМО

Страните от Евросъюза ще могат да ограничават или забраняват култивирането на генномодифицирани организми на своя територия, дори когат...

Във връзка с вчерашното си изказване Митов заяви, че то не е било добре интерпретирано. „Казах, че един от рисковете на България и ЕС геополитически е подобна геополитическа стагнация, което може да приемаме евентуално като нова Студена война. Това е риск и никой не може да го отрече, всички се надяваме да не се стигне до там”, каза още Даниел Митов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика