Митов: Имаме резерви за полезността на "Южен поток"

20045
Митов: Имаме резерви за полезността на "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

България не може да е проблем за „Южен поток”. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на външните работи Даниел Митов, предаде „Фокус”.

На въпрос дали има изразени проблеми от НАТО, относно орязването на бюджета на отбраната, Даниел Митов каза, че няма такива. Относно това дали България ще има отговор към изявлението на Владимир Путин, че страната ни е проблемът за „Южен поток”, министърът на външните работи коментира, че вече сме имали отговор и той е много ясен. „България не може да е проблем за „Южен поток”.

Австрия пусна OMV да се разбира с Газпром за "Южен поток"

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви пред агенция ТАСС, че австрийската нефтогазова компания OMV е в контакт с "Газпром"...

„България е направила всичко, което е трябвало да направи и е взела много ясна позиция. Позицията ни е следната - „Южен поток”, ако се изгражда, трябва да се изгражда по европейските правила и страната ни трябва да печели от него. След доклада на премиера имаме големи резерви по отношение на полезността на „Южен поток”. Поискали сме от ЕК да продължи разговорите по темата и вече ще зависи от тези преговори какво ще се случи с проекта. Не приемам, обаче България да бъде обвинявана за каквото и да било, още повече по този начин”, заяви Митов.

По думите му Томислав Дончев и Теменужка Петкова ще настояват в Брюксел ЕК да продължи разговорите по „Южен поток”, тъй като в момента, както в ЕК, така и в България, официално нищо по проекта не е прекратено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика