Митов: Някои хора лъжат и създават паника у българите

15803
Митов: Някои хора лъжат и създават паника у българите
Снимка: БГНЕС

Такова говорене - като на някои хора, е крайно опасно. Те излъгаха, че в момента се провежда мобилизация. Освен това те излъгаха, че срещу Русия има насочено ядрено оръжие. Коментарът направи министърът на външните работи Даниел Митов, помолен да коментира твърденията на "Атака", че кабинетът ще тегли "военен заем". В допълнение министърът поясни, че това не е заем, а инструмен чрез който за вбъдеще кабинетът може да си осигури финансиране.

Критиките не спряха до тук. Министърът добави: "Те създават паника и се опитват да дестабилизират страната. За тях не е изгодно България да има евроаталантическо правителство".

ЕС не мисли за нови санкции срещу Русия

В момента ЕС е съсредоточен не върху нови санкции срещу Русия, а върху реализирането на Минското споразумение. Това заяви на пресконфе...

В ефира на bTV Митов отрече да има разминаване между него и министъра на социалната политика Ивайло Калфин по повод санкциите срещу Русия. Министърът добави, че по време на срещата в Рига не е взимано решение за нови санкции срещу Русия. В рамките на събитието българинът заявил, че страната ще подкрепи нови санцкии, ако договореностите от Минск не се спазват.

Засегната беше и темата за Шенген. По време на днешното си посещение министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер дал обнадеждаващи сигнали. В тази връзка българският министър на външните работи заяви, че е наложително страната ни да влезе в шенгенската информационна система. Това се налагало, за да се справяме по-добре със спирането на съмнителни чужденци.

Справяме се добре. Вече сме практически членове. Заслужаваме да влезем, коментира още Митов шансовете ни да станем част от зоната за свободно пътуване. Щайнмайер освен всичко дал знак, че ще постави българския въпрос пред министъра на вътрешните работи на Германия. Въпреки всичко родният министър на външните работи призова за хладнокръвие по "националната цел" Шенген.

В рамките на гостуването на Митов стана ясно, че България и Германия ще си разменят дипломати за по 6 месеца. Така страната ни щяла да получи още ноу-хау във връзка с предстоящото ни председателството на ЕС. Това (размяната на дипломати - бел.ред.) било нормална практика например между Германия и Великобритания.

Сидеров: Трябва да кажем на Брюксел, че санкциите срещу Русия ни вредят

Няма какво да правим при президента, много сме различни. Много се разминаваме във вижданията. Това е причината да не отидем при него в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика