Московски: Към момента на назначаването на Цветанов за шеф на ДАИ официални данни за корупция няма

1511
Московски: Към момента на назначаването на Цветанов за шеф на ДАИ официални данни за корупция няма
Снимка: БГНЕС

Искам да уточня във връзка с това, което коментирате, че има сериозни съмнения за корупция към момента на назначаването и номинирането на Цветелин Цветанов за директор на ИА "Автомобилна администрация" (ДАИ), такива официални данни не са съществували. Това каза транспортният министър Ивайло Московски в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП лява България“ Румен Гечев относно назначаване на шефа на ДАИ.

"Никога не съм заявявал, че някаква чужда сила го е давала като предложение. Никога не сме минавали съгласувателни процедури, партийни и така нататък“, посочи Московски, цитиран от "Фокус". Той пак повтори, че първото предложение за тази длъжност е бил Станимир Флоров.

Московски призна, че не може да се справи с корупцията в ДАИ

Сам не мога да се справя с този проблем и съм готов да си нося отговорността за това или да бъда сменен, заради това, че не мога да се ...

'"Мотивите и желанието ми да го номинирам бяха продиктувани от това, че той работи и изпълнява задълженията си към ГДБОП в предишния мандат, разполага с достатъчно информация, желание и мотивация да се осъществи борба спрямо корупционните практики“, уточни Московски. По думите му това предложение не е било одобрено, тъй като не са приключили проверките към Флоров.

"Номинацията на Цветелин Цветанов е моя, дал съм предложението на министър-председателя и така е назначен“, коментира Ивайло Московски.

"Когато той е освобождаван от поста директор на „Автомобилна администрация“ – Плевен през 2013 година служебните му правоотношения са прекратени единствено и само поради закриване на заеманата от него длъжност, в следствие на цялостно преструктуриране на агенцията“, поясни транспортният министър. „Всичко това, което се случи в последствие наистина е шокиращо и за системата на транспорта. В момента върви следствие и процесите на съдебната практика по този случай и ще бъде това, което отсъди съда“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com