Московски: Очевидно е, че политически чадър в ДАИ няма

2906
Московски: Очевидно е, че политически чадър в ДАИ няма
Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта чадър и такава практика при нас няма. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на въпрос в ефира на Нова телевизия дали е имало политически чадър в транспортното министерство след задържането и повдигането на обвинения срещу служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” (ДАИ).

По случая с инспекторите от ДАИ са задържани 18 лица, като вероятно на 9 от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Общата сума, открита в домовете на обвинените от ДАИ в участие в престъпна група и подкупи и техни роднини е над 800 000 лв., като само от дома на директора на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв.

Разпитват Московски следващата седмица за скандала с ДАИ

След проведената мащабна национална специализирана операция на територията на 12 града в страната, включително в София, Специализиран...

Винаги във времето, когато сме получавали сигнали, сме задействали проверки, но нямаме ресурса на специализираните органи, каза днес Ивайло Московски, допълвайки, че сега се вижда какви ресурси имат специализираните служби.

Транспортният министър заяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която е била подготвяна четири месеца, както съобщи премиерът Борисов.

"Аз съм готов да съм на разположение за каквото и да е било", каза Московски във връзка с предстоящия му разпит в прокуратурата относно случая с ДАИ.

При всички положения е шокиращо това, което научавам, каза още Ивайло Московски. Нека си свършат работата разследващите органи, тогава ще коментирам детайлно, допълни той.

Няколко пъти се опитахме да променим структурно нещата, каза Московски. Моето основно предложение за ръководител на "Автомобилна администрация" беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики, коментира също той.

Цацаров: ДАИ е орган, който генерира корупция, защото не търпи празно място

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира в Пазарджик работата по задържането и повдигането на обвинения срещу служители на Изпълнителн...

Припомняме, че тази седмица Московски е предложил за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“ заместник-изпълнителният директор на агенцията Красимир Калайджиев.

По думите на Московски се е подготвял механизъм, по който голяма част от дейностите в Автомобилна администрация да бъдат изведени от там.

Подготвяме реорганизация в ИА „Автомобилна администрация“ и различните дейности да бъдат разпръснати, посочи министърът на транспорта междувременно в ефира на bTV.

Относно кандидатурата на Цветелин Цветанов за шеф на агенцията Московски заяви, че той е бил един от 24 регионални директори, но повтори, че той не е бил официалната му номинация.

Транспортният министър допълни, че назначаването на Цветанов е било "решение в движение". Той отрече, че не го е познавал преди или, че Цветелин Цветанов е бил предложен от председателя на парламента Цецка Цачева.

Разпитват Московски следващата седмица за скандала с ДАИ

След проведената мащабна национална специализирана операция на територията на 12 града в страната, включително в София, Специализиран...

Той потвърди, че многократно са стигали сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало контролните органи - Инспектората и вътрешен одит. "В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органите. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър.

"Аз винаги мога да подам оставка и не бягам от отговорност", каза още Ивайло Московски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика