На големия митинг на БСП в София - Корнелия Нинова: Тази власт се пази с бухалка! (ВИДЕО)

22723
На големия митинг на БСП в София - Корнелия Нинова: Тази власт се пази с бухалка! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Националният митинг-протест "Бузлуджа 2020", организиран от БСП, събра огромен брой хора и започна с многохилядно шествие от площада пред храм-паметника "Свети Александър Невски", предаде репортер на БГНЕС.

Традиционното честване, която всяка година левицата провежда на прочутия връх, е заменено този път с протест под надслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България". "Нека на този ден да заявим заедно нашата воля за промяна, свобода, законност и справедливост. Каним всички симпатизанти и граждани, които искат промяна и край на порочния модел на управление", призоваха от БСП.

Здравният министър отрече да е забранявал събора на БСП на Бузлуджа

Съборът на БСП може да бъде проведен, но при спазване на противоепидемичните мерки. Не отговаря на истината твърдението, че здравният ...

"Оставка" и "Десет шкафчета стигат!" са част от плакатите на гражданите, които участват в шествието. То преминава през улица "Георги С. Раковски" и булевард "Княз Александър Дондуков" и ще стигне пред Министерския съвет, където ще се проведе митинг.

Задкулисието, в съдружие с официалната власт, разгражда държавността. Те ни превърнаха в най-бедните в Европа, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ, Бойко Борисов ще остане в историята с чекмедже, пълно с пари и с пистолет до главата му, за да ги пази.

"Опитаха се да ни купят с постове и пари. Не се продадохме и не се продаваме. Оставка", извика Нинова.

Лидерът на БСП попита множеството и дали БСП е разединена, като хората ѝ отговориха: "Не".

Припомняме, че снощи тя, заедно с Даниела Дариткова, бяха блокирани в сграда на БНТ след участие в "Панорама". Нинова излезе по-лесно от сградата, но обкръжена от полицаи и под буря от викове "Оставка". Сега тя коментира, че имало различни хора и ходила пеша от сградата на БНТ до входа на Софийския университет с кордон от полицаи, защото явно такъв бил редът. "Има различни хора на протеста - такива, които ни подкрепят и такива, които не. Много лошо ми повлия издигнатата бесилка на единия протест и циничните викове", коментира Нинова по принцип.

Корнелия Нинова: Управляващите саботират митинг-събора на БСП

Уважаеми българи, ще споделя с вас информация, която управляващите ще отрекат, но тя е факт. След като министърът на здравеопазването н...

"Предсрочните избори са нужни, защото идва криза, а управляващите доказаха, че не могат да се справят с нея", каза лидерът на БСП пред БНТ. Нинова се позова на доклада за конвергенция на ЕЦБ, който, според нея, доказвал, че бизнес средата в България се влошава. "От април имаме 20% спад на износа и 30% спад на вноса. Криза в икономиката се задаваше още преди пандемията", коментира Корнелия Нинова, визирайки миналата година.

"Всеки, който иска условия за почтен бизнес, ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си, ще може. Като се върнете по родните си места, подайте на всеки ръка - дайте им вяра и смелост. На нас е съдено да бъдем водачи, можем да бъдем водачи на своя народ", подчерта Нинова пред Министерския съвет.

"Откакто започна кризата с COVID-19, прилаганите мерките не работят – те с нищо не помагат нито на икономиката, нито на домакинствата. Управляващите нямат никакъв план как да продължат оттук нататък", смята още тя.

„Ако има някой, който да е последователен през последните четири години в искането за промяна на този управленски модел, това е БСП. Преди четири години заявихме думи, които сега се чуват на улицата: „Има паралелна държава и задкулисие, което управлява истинската държава. Това задкулисие е проникнало във всички партии и си е купило политици от всички цветове. Ако искаме да се борим, трябва да се обединим и да се изправим срещу мафията“. Тези неща не само ги заявихме, но се борихме срещу тях. Сега резултатът, който гонихме се вижда по улиците – народът се освободи от страха и апатията. Това е голяма победа“, завърши Корнелия Нинова.

Проф. Георги Михайлов: Нинова ще бъде преизбрана начело на модерна лява партия

Прекият избор за председател на БСП ще се състои и настоящият председател на партията Корнелия Нинова ще бъде преизбрана, категоричен б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика