X
 
 

НАП проверява Лозан Панов, защото трябвало да подаде две данъчни декларации

931 1
photo of НАП проверява Лозан Панов, защото трябвало да подаде две данъчни декларации
Снимка: БГНЕС
Ние в този спор не сме част, не го коментираме, не преценяваме трябва или не. Проверките са възложени. Когато приключат ще бъдат обявени публично. Политически разговор в нашата работа не може да има. Това заяви говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров относно проверката на НАП на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

"Сметната палата изпраща списък с хора, всички 148 души са в процес на проверка. Сред тях има най-различни хора, които заемат най-различни длъжности. Когато резултатите станат ясни в пълната съвкупност ние ще обявим тази информация публично," каза още Бъчваров в ефира на bTV.

ВСС се отказа да решава дали да отстрани Лозан Панов (ВИДЕО)

Днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), на което като последна точка беше предвидено Съветът да се занимава за пореден път с ...

Припомняме, че на 17 август Националната агенция за приходите (НАП) започна да проверява председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заради подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за миналата година. Сметната палата вчера поясни, че Панов е даден за проверка на ДАНС и данъчните, защото не е подал декларация за имуществото си.

Процедурата била стандартна и описана в закона. Тя се налагала на всеки, който не спази срока на публичния регистър. По този ред на ДАНС и Националната агенция за приходите (НАП) са дадени още 47 души на висши длъжности в държавата.

Лозан Панов е подал декларация, само че в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), където от началото на тази година бяха прехвърлени регистрите за магистратите с промени в Закона за съдебната власт. От Сметната палата обаче посочват, че Панов, главният прокурор и председателят на Върховния административен съд (ВАС) са длъжни да декларират имущество и пред тях, понеже са членове на Висшия съдебен съвет. Така изисква Законът за публичността на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности.

Бъчваров коментира и проверките на заведенията по Черноморието. По думите му до момента са извършени 78 хиляди проверки, не само в Слънчев бряг, а по цялото Черноморие.

"Мерцедес" опроверга прокуратурата за Панов и намекна за манипулация

Официалният представител на "Мерцедес" за България категорично отхвърли тезата, че болтовете на колата на НСО, използвана от председате...

"Целта ни не е да отчитаме рекорди с глоби, а да се установи едни стабилен ръст в оборота и едно по-добро спазване на закона", допълни още Бъчваров.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
    А аз обикновения гражданин от къде да знам какви ддкларации да подават и прдд кого...та то има стотици заклнк дето никой няма да седне да чете...сигурно по повечето от тях съм престъпник спрямо държавата,даже се чудя как не са ме арестували досега...за въздуха дето го дишам трябва ли да подавам декларация и да плащам?
missing image
Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната...