Насрочиха извънредно заседание на парламента за 14 октомври

4057
Насрочиха извънредно заседание на парламента за 14 октомври
Снимка: БГНЕС

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Димитър Главчев насрочи извънредно заседание на парламента за утре - 14 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Припомняме, че вчера по предложение на "Атака" и с гласовете на ГЕРБ, мнозинството реши нарочната почивка преди изборите да започне не от 26 октомври, както беше планирано, а още от 12 октомври. Неочаквано дългата ваканция ще продължи до 4 ноември, но следващото пленарно заседание ще се състои чак на 9 ноември.

Парламентът щял да наваксва с извънредни заседания след изборите

Изоставането ще бъде наваксано с извънредни заседания, работата на парламента ще бъде свършена както трябва. Това заяви пред журналисти...

Утрешното заседание ще е с начален час 09:00 часа, а в дневния ред са включени три точки.

Първа точка предвижда разглеждането на проект на решение за отмяна на решението за дългата ваканция. Вносители на проекта са народните представители Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Ангел Найденов и Жельо Бойчев.

Втора точка предвижда разглеждане на Проект за решение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и ЕС и неговите държави членки, от друга страна (CETA).

Трета точка от програмата на извънредното заседание предвижда провеждането на парламентарен контрол.

Изненада: Депутатите ще почиват цял месец преди изборите

Депутатите няма да работят от днес, 12 октомври, до 4 ноември включително заради предизборната кампания за президентските избори. Това ...

По-рано днес, на обвинения от страна на Атанас Атанасов, че БСП "им е дошло дюшеш" да няма заседание в сряда (12 октомври), защото е имало точка за създаване на Временна анкетна комисия за АЕЦ "Белене", депутатът от БСП Жельо Бойчев отговори, че ако няма ваканция и има пленарни заседания, то ще може да се промени и дневния ред. Бойчев обеща БСП да подкрепи предложението на ДСБ за промяна на т.нар "законна лихва", заради която всеки ден трупаме задължения по "Белене". От своя страна Атанасов обеща, че тъмносинята партия ще гласува против едномесечната ваканция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика