Назначиха нов директор на Музикалния театър

3337
Назначиха нов директор на Музикалния театър

Със заповед на министъра на културата за директор на Музикалния театър в София до провеждането на конкурс е назначена Марияна Арсенова.

Марияна Арсенова е дългогодишна солистка в Музикалния театър, заемала е и длъжността заместник-директор.

Скъпите билети възпрепятстват младите хора да посещават културни събития

Скъпите билети са основното препятствие и през 2015 г. младите хора да не участват в културни събития. 53% от младежите ги спира точно ...

Досегашният директор на Музикалния театър в София Марио Николов е уволнен заради извършени от него тежки нарушения на трудовата и финансовата дисциплина, съобщават от Министерство на културата. Те са установени в два доклада от проверка на Инспектората на Министерството на културата и на Звеното за вътрешен одит.

Докато е бил в болнични от 1 до 20 юни 2015 г. на домашен амбулаторен режим, Марио Николов участва в подготовка и представяне на спектакли в Театър за опера и балет „Олег Дановски” в град Констанца в Румъния. След това той продължил да представя и други болнични листове, допълват още от ведомството.

Проверката на Инспектората е установила и редица други нарушения на трудовата дисциплина. Между тях са неизпълнение на правилата за прилагане на делегирани бюджети, неспазване на бюджетната дисциплина, преразход на утвърдения бюджет на Музикалния театър за 2014 г. и през 2015 г. Тези действия на Марио Николов са довели до неконтролиран преразход и недостиг на бюджетни средства за издръжка на културния институт.

 

По-малко от половината свят се целува

Целувките като начин за изразяване на романтични чувства и сексуално желание са разпространени в по-малко от половината човешки култури...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика