Не е имало натиск върху служители на МВР заради инцидента с бащата на Румен Радев

9639
Не е имало натиск върху служители на МВР заради инцидента с бащата на Румен Радев
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента в Харманли с участието на бащата на президента. Това каза началникът на сектор "Пътен контрол" към Главна дирекция „Национална полиция“ гл. инспектор Росен Рапчев на редовен месечен брифинг в заседателната зала на МВР.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР при инцидента на 17 август в Харманли с участието на бащата на президента Румен Радев - Георги Радев, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

Уволниха полицая, написал акта за ПТП-то с бащата на президента

Полицаят, който е изготвил протокола от катастрофата в Харманли с участието с Георги Радев - бащата на президента, е дисциплинарно увол...

„Комисията установи, че са допуснати обстоятелства и нарушения при установяване на пътнотранспортното произшествие на 17 август в Харманли, в които участва и бащата на президента Румен Радев, Георги Радев“, посочи Рапчев, цитиран от агенция "Фокус".

Установено е, че служител на МВР не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин, той си поема отговорността с дисциплинарно отстраняване", обясни той. По думите му друго нарушение от служителите на МВР при инцидента в Харманли е, че служители не са обезопасили и не са регулирали движението след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието“, каза Рапечев.

По думите му има измяна на първоначалните данни от инцидента, служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписи. По думите му няма информация за това, как е изтекло видеото в медийното пространство.

Бащата на президента: Нелеп инцидент, не чувствам вина

Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина. Това каза Георги Радев, баща на президента в първи коментар след удара с т...

Actualno.com припомня, че на кръгово кръстовище в Харманли Георги Радев удари с колата си мъж с електрическа триколка. Инцидентът е станал на 17 август, но информация за него се появи няколко дни по-късно.

Уволненият служител на МВР Митко Станков има 26 години стаж. Пред Нова телевизия той заяви, че ще обжалва освобождаването си от длъжност и посочи, че съвестта му е чиста.

И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки. Наказани заради случая са и още четирима колеги на уволнения полицай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com