Ненчев: Цялата сума за армията по охраната на границите ще бъде възстановена

2460
Ненчев: Цялата сума за армията по охраната на границите ще бъде възстановена
Снимка: БГНЕС

Правителството ще възстанови изразходваните от Министерството на отбраната над 3 милиона лева за охраната на границите и справянето с бежанския поток.

Това съобщи в Ловеч военният министър Николай Ненчев. Той допълни, че очаква пари за армията и от отпуснатите на България средства от Европейската комисия за справяне с бежанския поток.

Ненчев: Небето ни отдавна не е било така строго охранявано

Министър Николай Ненчев летя на МиГ-29, пилотиран от подполковник Русев – последният полет от седмицата на съвместен Air Policing...

Николай Ненчев посочи, че вече е получил уверението на премиера Борисов, че военното министерство ще получи изразходваните по границата средства, информира БНР.

"Тези средства, които сега даваме за охраната на границата ни, не бяха предвидени в бюджета. Съвсем естествено, те да ни бъдат възстановени. Те не са малко, имаме над 3 милиона до момента разходи, но се очаква до края на годината да бъдат над 7 милиона. Имам уверението от страна на премиера, че цялата тази сума ще бъде възстановена и евентуално ще получим част от тези 160 милиона", заяви Ненчев.

Министърът на отбраната изрази положително становище относно предложението на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за създаване на общо военно командване на страните-членки на ЕС.

"Този въпрос ще бъде подложен на сериозна дискусия. Винаги съм се стремял към това, не само да ангажирам хората, които професионално се занимават с тази експертиза, но и широки кръгове от НС, политическите сили, включително бих искал да чуя експертно мнение по този въпрос. Не съм убеден обаче, че в рамките на тази година ние ще стигнем до категорично решение", коментира още Николай Ненчев.

Борисов отива в Братислава, Ненчев участва в охраната на небето ни

Премиерът Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейският съвет, което ще се проведе на 16 септември в Братислава, Сл...

Actualno.com припомня, че само преди ден, 16.09.2016 г., председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България ще получи 108 милиона евро . "Нашата цел е тази сума да достигне 160 млн. евро", посочи още Юнкер.

Официалният представител на Европейската комисия Мина Андреева съобщи в кулоарите на неформалната среща на високо равнище на ЕС в Братислава, че е „решено да се отделят 108 милиона евро спешна помощ на България за охрана на границата и управление на миграционните потоци”, предаде по-рано БГНЕС.

България ще получи голяма подкрепа за охраната на границите си, редица държави вече поеха конкретни ангажименти, заяви по-рано Пребен Ааман, говорител на председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Ааман допълни тогава, че става въпрос и за предложена материална помощ от национални правителства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика