Николай Хаджигенов: Ива Митева би била чудесен избор за премиер

4172
Николай Хаджигенов: Ива Митева би била чудесен избор за премиер
Снимка: Actualno.com

„Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние, след като приключихме варианта с площада миналата година, започнахме да обединяваме, обиколихме всички формации на промяната – с предложение да направим точно това, което сега му идва времето. Да се съберем заедно и да направим каквото трябва, за да приключим диктатурата на ГЕРБ, да започнем да разчупваме модела с кръговете и обръчите от фирми. Затова има шанс да получим третия мандат. Ние към момента сме единствените, които избягват идеологическите противоречия, опитваме да си говорим с всички, с изключение на ГЕРБ и ДПС“, това заяви в интервю за БНР Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Хаджигенов коментира и решението на БСП да не уважи искането на Мая Манолова, което предвиждаше партиите на протеста и столетницата да се съберат и да предложат на коя партия да бъде даден мандата.

Хаджигенов: Незабавни разговори с Трифонов, след като президентът връчи третия мандат

"Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това - максимално публично и яс...

„Корнелия Нинова и Мая Манолова открай време, още от времето на БСП, непрекъснато си мерят някакви неща помежду си. Аз предпочитам да не влизам в тази тема“, заяви Хаджигенов.

Той призна, че не е добре обмислено предложението партиите на протеста и БСП да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат. По думите му обаче разговори трябва да има, защото правителство е възможно само в тази конфигурация – с трите партии на протеста и с подкрепата БСП. "Ако политическото поумняване се забави, отиваме на други парламентарни избори“, каза той.

Дали „Има такъв народ“ ще промени позицията си за предстоящите разговори за кабинет и подкрепа, ще зависи от политическото им поумняване, според него. „Там нещата са непредвидими. Като наблюдаваме по-голяма част от реакциите, те са по-скоро емоционални, тоест нямат нищо общо с рационалното“, посочи Хаджигенов.

Той допълни още, че Ива Митева от ИТН би била чудесен избор за министър-председател, но недостатък на тази идея, която дойде от Атанас Атанасов от ДБ, е че ще се оголи НС. „Ние водим засега неофициални разговори, предимно с Демократична България. Не сме стигали до име на премиер. По-важно е как ще изглежда правителството, как ще го сглобим, какво ще бъде споразумението, какви срокове ще се поставят и какви задачи“, уточни депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев разпореди да бъде отменено решението за частната детска болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детската болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика