Нинова: Полицаите са в пълното си право и имат основания за протест

1476
Нинова: Полицаите са в пълното си право и имат основания за протест
Снимка: БГНЕС

Полицаите са в пълното си право и имат основания за протест, надявам се да не се спрат след днешното арогантно отношение към тях. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на партията.

„Полицаите са в пълното си право. Имат много основание за този протест. Надявам се да не спрат след днешното арогантно отношение на правителството към тях. Не приемаме премиерът Борисов да прехвърля отговорности, защото трима министри от ГЕРБ години наред управляват министерството: Цветан Цветанов, Румяна Бъчварова, Валентин Радев. Това състояние на МВР се дължи на техните промени в Законите, на реформата „Бъчварова“, заяви лидерът на БСП, цитирана от "Фокус".

Нинова: Путин ще дойде, добре дошъл е в България

Президентът на Русия Владимир Путин е поел ангажимент да дойде в България след поканата на държавния глава Румен Радев. Путин е добре д...

„Днес министърът на вътрешните работи е казал, че не иска да му се поставят условия, а да му се дадат аргументи за техните искания. Ще ви запозная със съдържанието на един документ, който представлява точно такива аргументи и то подписани от министър Радев. Говоря за открития доклад на министър Радев до КСНС, който се проведе при президента“, каза Нинова. По думите ѝ в него той казва, че е необходимо да се предвиди увеличение на основните месечни възнаграждение на служителите на МВР и е поискал 300 млн. лв. допълнителни.

„Същият министър, който днес търси аргументи от полицаите“, коментира Нинова. Лидерът на БСП цитира, че в доклада пише още, че ограниченият бюджет на МВР ще доведе до непълно обезпечаване на реалните материални потребности на структурите и недостатъчното кадрово обезпечаване. „Ето му ги аргументите, които той днес очаква от полицаите, подписани от него“, заяви Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика