Нинова получила сигнали за страх и натиск върху хората по места преди вота в неделя

3850
Нинова получила сигнали за страх и натиск върху хората по места преди вота в неделя
Снимка: БГНЕС

Смятам, че Борисов се притеснява от евентуална загуба и затова се тревожи от измислени сценарии. Ангажирани сме да правим паралелно преброяване, но вече постъпват сигнали за районни управления на МВР, за използване на страх и натиск върху хората. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ние работим така, че да спечелим тези избори, поясни Нинова. Тя каза, че носи отговорност за сегашните решения на левицата. На въпрос дали ще подаде оставка при евентуална загуба на вота за Европейски парламент, Корнелия Нинова посочи, че ще отговори на 27 май.

Апартаменти и имоти

Корнелия Нинова заяви, че няма блок в Зимбабве и си е купувала само акции от "Техноимпекс". Нинова каза, че по време на приватизацията при нея не се е случило забогатяване. "Такова нещо, което твърди Антон Тодоров - няма". Нинова подчерта, че има съдебно решение на първа инстанция срещу твърденията на премиера Бойко Борисов и той е осъден да ѝ плати разноските по делото.

България и ЕС

Лидерът на левицата заяви, че сме най-бедната и най-корумпираната страна в Европейския съюз. Нинова е убедена, че до края на комисията "Юнкер" няма да ни приемат в Шенген, а според нея "проблемът с бедността и неравенствата не се решава". Ние сме единствената партия, която отказва да стои в това статукво. Имали сме предложения и от властта, и от икономически кръгове. Ние сме решили, че няма да участваме в това, коментира още Нинова.

Корнелия Нинова: Елена Йончева ще бъде оправдана по всички обвинения за пране на пари

Доверих се на Елена Йончева, защото вече работехме в екип в парламента. Определихме проблемите, които стоят на дневен ред, а именно кор...

Борбата с корупцията

Лидерът на левицата заяви, че не вярва нито за секунда на КПКОНПИ. Вече месец и половина КПКОНПИ не казва Цветанов в кофликт на интереси ли е? Те са част от модела, имаше алтернативен модел за КПКОНПИ, те го отхвърлиха, припомни Нинова. Тя заяви, че много иска европейската прокуратура да се оглави от Лаура Кьовеши. Нинова заяви, че има надеждна информация, че представители на българското правителство са гласували против Лаура Кьовеши.

​Корнелия Нинова поясни, че тя е поела инициативата и е поканила в листата Иво Христов.

Позициите на Елена Йончева

Корнелия Нинова: Борисов си купува спокойствие за близо 6 млрд. лeва

"Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева. С над 190 решения извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари...

Не смятам, че крайната десница е добра за Европа. Второто нещо, на което трябва да обърнем внимание, е пакетът "Макрон", който България загуби, заяви водачът на листата на БСП Елена Йончева. По думите ѝ правителството е предало пакета "Макрон". Третото, срещу което ще се боря, е резолюцията срещу Русия. Нашата позиция е против санкциите срещу Русия, защото това е продължение на Студената война. ГЕРБ подкрепиха тази резолюция, припомни Йончева.

Тя заяви отново, че няма и не е имала офшорни фирми. По думите на Йончева министър-председателят Бойко Борисов има втора къща в Банкя, която не е декларирана. 

Йончева обясни, че имотът е влязъл в експлоатация през 2009 година. Тя показа документи, които още вчера "Биволъ" публикува: разрешение за строеж на жилищна сграда с РЗП 125 кв. м. от 16.10.2008 г. на името на Бойко Методиев Борисов, в Банкя, удостоверение за въвеждане в експлоатация на същата жилищна сграда, декларация пред Сметната палата и сателитни снимки на имота. Водачът на листата на БСП коментира, че докато Борисов имитира санкции срещу шефа на КОНПИ и други не са си декларирали имотите, той не е декларирал къщата си, която според кадастъра е с РЗП 138 кв.м., в нито една декларация.

"Понеже Бойко Борисов говори за честност и прозрачност, нека разкаже за своя братовчед Ради, който е собственик на целия му бизнес", призова тя. Йончева обяви още, че Борисов, в качеството си на кмет на София, му прави заменка на една боксониера и апартамент в Ботунец за терен в най-атрактивното място в Люлин. В резултат на това- братовчедът Ради (Радослав Иванов) строи сграда с РЗП 6360 кв. м., на ул. „Панчо Владигеров“, в Люлин.

"Това е същият братовчед, с когото Борисов твърди, че не си говори от 30-40 години. Ако премиерът лъже за своите имоти, лъже и за къщата в Барселона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика