Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Правят впечатление богатите хора от кръга на Жан Виденов

29 май 2021, 15:39 часа • 9171 прочитания

Няма преврат в България, употребата на тази дума беше защитна реакция на ГЕРБ. Това заяви пред "Дарик радио" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея промените на служебния кабинет са нещо нормално, за да се "разгради моделът на предишното управление". "Служебният кабинет следва политиките на БСП от последните 4 години. Ние бяхме предложили да се направи таван на кредитите, за да не се възползват от това олигархията, с малкия и средния бизнес", каза Нинова.

Според нея истинската промяна означава дълбоки реформи - например служебното правителство може да продължи да дава по 50 лева, но не може да направи пенсионна реформа.

"Модерната лява партия трябва да отговаря на съвременните изисквания", обясни Нинова и добави, че е много съвременно да се прави политика за намаляване на неравенството, защото намаляването на доходите е обществен проблем. "Кризата задълбочи тези неравенства", посочи тя.

"Ние търсихме повече това, което е общото, което ни събира, не това, което ни разделя", коментира лидерът на социалистите във връзка с лявото обединение, за което стана ясно през изминалата седмица. Нинова изтъкна, че демографската катастрофа и реформата в здравеопазването са сред общите цели на обединените леви партии.

"Жан Виденов е изключително честен човек, той е запомнен като такъв. Но правят впечатление богатите хора от неговия кръг. Тази формация е създадена, за да вземе от гласовете на БСП, но всеки има право да прави каквото прецени. Пожелавам им успех", изтъкна Нинова по повод "Ляв съюз за чиста и свята република".

Още: Борисов: Само не са ми пришили, че съм изял някой човек на филета (ВИДЕО)

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес