Нинова уязви новите партии в парламента: Борисов е много по-сериозен опонент

14296
Нинова уязви новите партии в парламента: Борисов е много по-сериозен опонент
Снимка: БГНЕС

Търпяла съм много повече от това, което днес ми причинявате - Борисов е много по-сериозен опонент. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в лично обяснение на поне на 17 изказвания, тъй като заяви, че всички са си поиграли с нейното име.

"Ако нямате аргументи и се занимавате с моето име - добре. Една хубава мисъл: "Големите умове с какво се занимават - с идеи, средните със събития, а малките с хората". Добре се позанимавахте с мен. Изляхте си емоциите.

Скандал в НС: Обвиниха Нинова, че изпълнява телефонни поръчки от президента Румен Радев

Партии в Народното събрание обвиниха председателя на БСП Корнелия Нинова, че изпълнява телефонни поръчки от президента Румен Радев, кат...

Уверявам ви, че Борисов е много по-сериозен опонент. Ние с него 5 години бая се бихме. Така че с нищо не може да ме уязвите повече от това, което съм преживяла с този човек", каза още Корнелия Нинова.

По думите й може днес да се внушава лъжата за ГЕРБ и БСП, но никога в политическата и житейската си кариера не е стъпвала в офис на Борисов, както в на Слави Трифонов, както и на Христо Иванов.

"Разбирам политиката по друг начин. Искам тя да се прави прозрачно и публично и защото се опитвам да давам личен пример за това. По този начин никой не може да ме държи в зависимост от своята воля, пари и власт", каза още Корнелия Нинова.

"Малко да поговорим вече сериозно след като си поиграхте с времето и търпението на хората. Казахте, че трябва време за сериозно и стабилно обмисляне на актуализацията на бюджета. Приехме бюджета на 27-ми. Днес сме 1-ви. Минали са пет дена. Внесли ли сте предложения за изменения между първо и второ четене за пет дена? Внесохте ли? Знаете ли колко предложения има внесени между първо и второ. Тук излизате с тезата - трябва време. Добре пет дена какво правихте?

По ДОО - нищо, нали искате преизчисляване на пенсиите. Пет дена къде бяхте? Сега викате дайте ни още две седмици. Сега искате пет дена на плажа в Гърция и народа ще чака. Знаете ли какви други предложения има - едно внесено от "Демократична България" за земеделските производители. Едно за пет дена и две от ИТН - в едното намаляват парите в Министерство на туризма за туристическия бранш и едно също за земеделските производители", каза още Корнелия Нинова.

Нинова: Усилията на БСП за съставяне на кабинет не са оценявани адекватно

От фактите, които се виждат през последните дни, усилията ни не биват оценявани адекватно от колегите ни, които поканихме на разговори,...

"По време на първо четене на бюджета заявихте, че сте абсолютно готови с предложения, изчислени. Къде са? Защо ви трябват още 15 дена да ги внесете?", попита още Корнелия Нинова, цитирана от Фокус.

"Можете да говорите и внушавате, каквото си искате. Ние държим на фактите и истината. ИТН не успяха да направят редовен кабинет, защото се скараха с другите партии на протеста. Г-н Йорданов, може днес да говорите за лицемерие, може да ни наричате, каквито искате. Само преди седмица вашия лидер заяви публично: БСП са най-конструктивната, най-диалогична партия в този парламент. Това е факт. ИТН не успяха. Президентът реши третия мандат да даде на нас.

Ние опитваме всичко възможно на разум, спокойствие и диалогичност да ви кажем: искаме промяна в съдебната система, закриване на специализиран съд и прокуратура, промяна в структурата на ВСС - искаме и подписахме такова нещо. Искаме болниците да не са търговски дружества. Искаме промяна в образователната система и моделът следва ученика да се промени, искаме промяна на модела на управление", каза още Нинова.

По думите й сега да излизат и казват, че БСП е виновна, че тези неща не се случват. "Това е политическо раздвоение на личността, да не кажа нещо друго, защото не разбирам от медицина. Искате на думи промяна на модела на управление на бившите ГЕРБ, ВМРО с подкрепата на ДПС, с действия го блокирате. Вие сте причината моделът да продължава да се управлява. Да продължават да имат това самочувствие тук срещу мен. Да продължава Борисов да и хока всички. Какъв ви е проблемът не знам", каза още Корнелия Нинова.

Според нея, когато нещата са на косъм да станат, си търсят причина.

Слатински: Отказът от диалог е проява на безперспективно политическо мислене

"Давам си сметка, че това, което ще кажа няма да се хареса на немалка част от ФБ-приятелите ми. Но аз не пиша тук заради лайкове и одо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика