Нинова за преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: Касандра и Алехандро тъкмо ще се вземат, после развалят годежа

2903
Нинова за преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: Касандра и Алехандро тъкмо ще се вземат, после развалят годежа
Снимка: БГНЕС

Касандра и Алехандро тъкмо ще се вземат, после развалят годежа, вечерта сватовете делят чеиза на булката. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в "Лице в лице" по бТВ по повод преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ. 

"В игри с квадратчета няма да участваме. Вие виждате, че ние мълчахме досега, защото първите и вторите спорят за кабинет. ГЕРБ кат опърва политическа сила и г-н Борисов носят отговорност за съставяне на правителство и стабилност за България. Това е факт. Г-н Борисов покани вторите - ПП и ДБ. От там започна бразилски сериал, които са по сто серии", смята Нинова.

Тя заяви, че ПП-ДБ са реагирали като първокласници и са дали на Борисов състав за Министерски съвет, който после ГЕРБ за разпилели на пух и прах. ОЩЕ: Борисов дава последен шанс на ПП-ДБ (ВИДЕО)

Според нея Борисов е сложил край на сериала, защото е омръзнал на публиката и затова е поканил другите. ОЩЕ: ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН в търсене на подкрепа за кабинет

"Тези игрички, които си играе с ПП и ДБ - с БСП няма да му се получат. След това искам да ви кажа пет неща за БСП, които изваждам пред скоби. Ние разбираме сериозността на ситуацията в България. Държавата е в тежка политическа криза втора година и трябва да се излезе от нея. Това може да стане само ако парламентът заработи. Знаем, че сме 23-ма и не можем да носим тежестта на управлението. Ние сме 23-ма, но може да дойде момент, в който от тези 23-ма да зависи какво е се случва в държавата. Точно заради този тежък въпрос, ние сме решили да го решим с вътрешнопартийно допитване", добави Нинова. ОЩЕ: Нинова: ГЕРБ носят отговорност за хаоса, да спрат да увъртат държавата (ВИДЕО)

Тя подчерта, че БСП не са детска градина. "Аз дистанцирам БСП от този хаос. Ние сме сериозни хора и не може да ми пращаш програма на друга партия, за да се забавляваме", заяви лидерът на БСП. 

На въпрос дали БСП би подкрепила първия мандат: "Ако членовете на партията одобрят този подход". Тя заяви обаче, че не иска Борисов да си сменя мнението по три пъти на ден. Тя заяви, че след неговите изказвания не трябва да се слага точка, а запетайка. Според нея трябва ясна формула и пет приоритета.

Нинова отговори и на въпрос как си представя по-доброто правителство, като според нея то трябва да се състои от експерти. 

Нинова коментира и атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. Според нея не е допустимо чуждестранен специалист да ходи на местопрестъплението

„Не е допустимо, ако не е вещо лице, което има право да прави експертизи, огледи и т. н.  Случайно дошъл експерт от някъде не може да отиде на местопрестъплението“, добави Нинова.

„Толкова противоречива информация и то между официални органи всява съмнение, че това наистина атентат срещу главния прокурор. Това всява неувереност в институциите, това е още един аргумент хората да губят доверие в институциите. Това е по-опасното. Не е добре това, което се случва“, каза още Нинова.

Според нея много е тежко, ако е злоупотребено с името на децата и семейството. „Ако се окаже, че това е злоупотреба, това е ужасно“, добави още Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика