"Нова Република" представи водачите на листи и обеща 700 хил. работни места

1531
"Нова Република" представи водачите на листи и обеща 700 хил. работни места
Снимка: БГНЕС

Новият десен съюз "Нова Република" официално представи водачите на листите си за предстоящите предсрочни парламентарни избори на брифинг в централата на ДСБ.

Председателят Радан Кънев ще оглави листата в лидерския 25 МИР - София, където ще се изправи срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Той ще води листата и в морската столица Варна.

Две листи ще оглави и Мартин Димитров - съответно 24 МИР - София и в Плевен.

В Пловдив-град и Пловдивска област водач ще бъде Дани Каназирева. Бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев ще се състезава в Разград и Ловеч.

Политическият говорител на съюза Трайчо Трайков оглавява листите в 23 МИР в столицата, както и в Благоевград. Бившият депутат от Реформаторския блок Вили Лилков, е водач във Видин, а Петър Славов в Стара Загора. Пазарджишката листа поема ген. Атанас Атанасов.

"Нова Република" ще участва в предсрочния вот с номер 4 в избирателната бюлетина.

"Нова Република" в битка да стане ясно кой държи данъчните складове

Върховният административен съд ще реши до месец дали Министерството на финансите ще бъде задължено да разкрие кой контролира данъчните ...

След като представиха водачите на листите си, десните обърнаха внимание и на третата част от предизборната програма на съюза, носеща името "Нова надежда".

Основните теми в нея са християнските ценности и етиката, здравеопазването, демографската криза и социалните политики.

От програмата става ясно, че обединението ще заложи на по-висок бюджет за култура, по-ниско ДДС за книгите, както и нулев процент ставка за туризма.

За "Нова Република" е важно и родолюбието, стана ясно от думите на Борис Станимиров. Той обясни, че дясното обединение ще се бори за въвеждане на Ден на ветераните и Ден на знамето, в който ще се отдава почит на националния флаг.

Относно помощта за семействата, Станимиров обяви, че ще бъдат подпомагани семейства с репродуктивни проблеми, като бъде поето на лечението, както и инвитро процедурите от НЗОК или създаване на специален фонд за тези дейности.

Радан Кънев: ГЕРБ и БСП си гладят чаршафите за коалиционно легло

Изявленията на Бойко Борисов срещу НАТО застрашават националната сигурност. Тази позиция изказаха председателят на "Нова Република Рада...

Столичният общински съветник Марта Георгиева заяви, че за първи път темата за защита на животните влиза в предизборна програма на партия. По думите ѝ един от приоритетите на "Нова Република" ще е създаването на зоополиция.

Радан Кънев говори за акцентите на дясната формация в социалната сфера, която предлага и мерки за нова социална политика.

Според него в центъра на тази политика е страдащият човек. Сред планираните мерки са: децентрализация на социалните дейности и предоставяне права и бюджет на общините, съкращаване на бюрокрацията, строг контрол върху категоризирането на хора с увреждания и пълноценното им включване в пазара на труда.

Десните настояват за насърчаване на социалното предприемачество, даже и чрез радикални данъчни облекчения, премахване на социалните помощи за лица, които отказват системно да полагат труд. Трябва да се насърчава нуждаещи се семейства, които постигат успехи в образованието на децата си и др.

В комбинация с новата трудова политика, заложена в програмата за Нова икономика, тези мерки ще доведат до разкриване на 700 хил. работни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика