Нова версия: Кабинетът подава оставка в сряда

21877
Нова версия: Кабинетът подава оставка в сряда
Снимка: БГНЕС

 

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник.Самото правителство ще работи в оставка поне до средата на юли.

Това са нагласите в кабинета според източници на в. “Труд”. Изчисленията показват, че изборите ще се състоят два месеца по-късно, във втората половина на септември.

Сергей Станишев: Оставка на кабинета, но след вота на недоверие, може предсрочни избори през юли

В последните дни наблюдавам как някои тълкуват нашите качества като недостатъци. Освен любезна усмивка можем да показваме и характер. Н...

Подобна бе съдбата и на кабинета на Бойко Борисов. Той подаде оставка на 20 февруари, парламентът се разпусна на 13 март, а неговите министри работиха в този период.

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник. Това ще се случи след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори. Това съобщи преди няколко дни bTV, позовавайки се на свои източници.

Има и втори вариант. Според него Орешарски ще подаде оставка в края на юли, за да бъдат изборите най-рано в края на септември.

Междувременно вчера кабинетът оцеля при гласуването на вота на недоверие, внесен от партията на Бойко Борисов за финансовата политика на правителството. “За” прекратяване на мандата гласуваха 109, а 114 подкрепиха кабинета.

НФСБ настоява за незабавни предсрочни избори

България няма време за губене. При сегашната политическа и икономическа обстановка, при започналите процедури по спиране на еврофондове...

ЦИК има готовност да организира предсрочни избори

ЦИК има готовност да организира предсрочни парламентарни избори. Това съобщиха от ЦИК в отговор на въпрос дали е възможно да бъдат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика