Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вариант: Орешарски подава оставка във вторник

11 юни 2014, 20:28 часа • 24422 прочитания

В телефонни разговори премиерът Пламен Орешарски е заявил, че има готовност да подаде оставка във вторник. Това ще се случи след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, на което трябва да бъдат насрочени предсрочните парламентарни избори, информира bTV, позовавайки се на свои източници.

Има и втори вариант. Според него Орешарски ще подаде оставка в края на юли, за да бъдат изборите най-рано в края на септември.

Днес министър-председателят закъсня за разискванията около вота на недоверие за провал във финансовата политика и не говори пред журналисти. Той не взе участие в дебатите, но на няколко пъти пъти напусна залата, за да влезе в кабинета на Михаил Миков и да се присъедини към срещата му с лидера на ДПС Лютви Местан.

Иначе петият вот на недоверие срещу кабинета ще бъде гласуван в петък, 13 юни, от 9:00 часа. Следващото редовно заседание на парламента пък ще се състои утре, отново от 9:00 часа. Това е крайният резултат от днешните дълги дебати по внесения от ГЕРБ вот на недоверие заради фискалната политика.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес