X
 
 

НПО обещава да разкрие как Иван Гешев не е търсил присъди за случаи с данъчни измами

9734 18
НПО обещава да разкрие как Иван Гешев не е търсил присъди за случаи с данъчни измами
Снимка: БГНЕС
2135 – толкова са постигнатите споразумение от прокуратурата по случаи с обвинения за данъчни престъпления от 2000 година насам. Това потвърждава държавното обвинение в отговор на въпрос на Гражданско движение "Боец".

В светлината на тази информация, "Боец" гръмко оповестява, че има над 100 страници документи, показващи, че бившият ръководител на Специализираната прокуратура и сегашен зам.-главен прокурор Иван Гешев, който е единствен кандидат за следващ главен прокурор, е работил за постигане на споразумения с "организирани престъпни групи", включително и по случая "Наглите". "Гешев лично се е намесвал в разследвания, по които има събрани категорични доказателства за вината на уличените в ДДС измами и след неговата намеса делата са прекратени и фактически лицата са оправдани", твърди "Боец".

Сигнал срещу Гешев за корупция и злоупотреба с власт

"Считаме, че Иван Гешев е злоупотребил със служебното си положение във връзка с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, за да об...

Според твърдението, зам.-главният прокурор отделял материали от едно дело и ги прехвърлял в други производства, като в крайна сметка се стига до прекратяване на съответния случай. "Има и конкретни документи как прокурор Иван Гешев, заедно със защитата на обвиняемия моли съда да отмени мярка "задържане под стража" на лице с повдигнати обвинения за данъчни измами в особено големи размери", добавят от "Боец".

Припомняме, че преди над 1 година стана ясно, че Специализираната прокуратура няма да разследва сигнал на "Боец" за източено без последствия ДДС от 16 млрд. лева. НАП обясни за случая, че това е общият размер на данъчните измами за периода 2000 - 2017 година, а изгубеното от тези схеми ДДС е 5,8 млрд. лева.

От "Боец" напомнят, че организират протест на 12 септември с искане за оттегляне на кандидатурата на Гешев за главен прокурор. Протестите обаче стартират още на 10 септември – всяка вечер пред Съдебната палата в София.

Какво казаха от Пловдивската адвокатска колегия заради скандалните думи на Иван Гешев относно това, че не е нужно да има разделение на властите и след масовите копипейст декларации на различни прокуратури в подкрепа на Гешев - припомнете си в този материал!

Спецпрокуратурата потвърди връзка между Иван Гешев и основния свидетел срещу Иванчева

Зам.-главният прокурор Иван Гешев поддържа близки приятелски отношения със съдружник на строителния предприемач Александър Ваклин, койт...

Actualno.com

Етикети:

 • Георги Илиев Митев 5 Георги Илиев Митев преди 6 месеца Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Значи Гестапото обира келепира от далаверите .
 • Антон Тодоров-архивите са живи 4.1 Антон Тодоров-архивите са живи преди 6 месеца Профил на трол?
  Що бре ония ДЕБИЛИ-адвокат-Георги Б.Георгиев,адвокат-Николай Хаджигенов,олигарх-Цветан Василев,олигарх-Иво Прокопиев,шефа на БКС-Лозан Панов,лидера на "Да загробим България"-РистЮ Иванов и небезизвестната му спътница в ГЕЙ обществото Рада Длъбиоката...да не би да дремат,без келепир и далавери...?
  : 18 !
 • ДО 4.1 4.2 ДО 4.1 преди 6 месеца Профил на трол?
  Впрочем олигарх Шиши има ли или няма?
  : 4 !
 • Е ѝ...? 4.3 Е ѝ...? преди 6 месеца Профил на трол?
  Имааа...имааа...в Анадолууу съм...бегам от свинската чума!
  : 3 !
 • как 3 как "ДЕМОКРАТИЧНО" действа "Боец" преди 6 месеца Профил на трол?
  Този април Георгиев бе домакин на сбирка в столичния хотел "Балкан", на която последната за момента политическа реч държа Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд (ВКС). В началото на годината Георги Б. Георгиев бе приет демонстративно от самия Панов и в кабинета му в Съдебната палата, но от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) не видяха проблем в срещите на председателя на ВКС виж още ›› с приближен на укриващия от правосъдието подсъдим Цветан Василев.Журналисти от "Канал 3" станаха обект на посегателство включително и на упражнено физическо насилие спрямо тях. Извършител на нападението е лицето Георги Б. Георгиев, представляващ т.нар. гражданско сдружение "БОЕЦ". Георгиев е известен с публичната си близост до укриващия се от правосъдието Цветан Василев. Двамата дори се снимат при една от визитите на Георгиев при Василев преди две години в Белград.Тихомир Георгиев от екипа на "Канал 3" е ударен с юмрук в челюстта, а Пламен Петров в слепоочието и с коляно в слабинната област. Двамата разполагат и с медицински свидетелства за нараняванията. Ръководството на телевизията сезира прокуратурата, МВР и журналистически организации за посегателството над екипа при изпълнение на служебните задължения.СИГНАЛ от Ива Стоянова Стоянова, в качеството си на Програмен директор на телевизия Канал 3. УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ЖУРНАЛИСТИ, На 5 юни 2019 г. по време на изпълнение на служебните си задължение, екип на Канал 3 беше нападнат от Георги Борисов Георгиев, председател на ГД БОЕЦ. Посегателството освен срещу техниката на телевизията е и физически срещу репортера Пламен Петров и шофьора Тихомир Георгиев. Ударите от страна на Г. Георгиев са станали пред свидетели. След преглед служителите в Канал 3 получиха официални документи от съдебна медицина, на базата на които подадоха и жалба в полицията. В настоящия сигнал излагам само факти и обстоятелства. Дали същите осъществяват състав на престъпление, е от компетентността единствено на разследващите органи и прокуратурата на Република България. Канал 3 разполага с достатъчен обем видеоматериал, който с готовност ще предостави при поискване. Когато говорим за свобода на медиите, вярвам че тази свобода засяга всички медии, всички журналисти. Определяме като недопустимо посегателството срещу журналист и разчитаме, че това наше мнение се споделя и от институциите, и от цялата медийна общност.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Ти от Гестапото ли си ?
  : 3 !
 • лева резба, десен крачол.... 3.2 лева резба, десен крачол.... преди 6 месеца Профил на трол?
  до 3.1....Моля да ми се задават въпросите на ВИЕ !!!!
  : 8 !
 • До 3.2 3.3 До 3.2 преди 6 месеца Профил на трол?
  На Вие само ако се представиш по име и фамилия, иначе си г-н никой.
  : 2 !
 • Г-н никой до горния г-н/жа/ никой/я/... 3.4 Г-н никой до горния г-н/жа/ никой/я/... преди 6 месеца Профил на трол?
  Те сега я втасахме...Осъдила Мара себе си та взела да съди другите!А БЕ Я ЪРьь У ЛЕВО!!!!!
  : 5 !
 • А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! 3.5 А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! преди 6 месеца Профил на трол?
  до 3.3...Когато задаваш въпроси първо се представяш по име и фамилия,от кое село си,кой номер обувки носиш,размера на сутиена ти,IP-номер,домашен адрес,джиесем номер и т.н. да не изброявам всички останали параметри които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!!!След това очаквай от ФЕЛАНКЕШИЯТА подробен доклад по зададените въпроси...
  : 6 !
 • До 3.4 3.6 До 3.4 преди 6 месеца Профил на трол?
  Първо този от 3.1 с въпроса за Гестапото е друг. Второ за разлика от теб нямам претенции като пиша анонимно да ми се говори на Вие. И трето - другарю ами ти първи започна да съдиш другите, тъй че с какъвто аршин мериш с такъв ще те измерят. Чао!
  : 3 !
 • Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! 3.7 Да бе дааа....вЕЕЕрваме ВИ! преди 6 месеца Профил на трол?
  до 3.6...Първо-наведи се...Второ -хвани здраво палците на краката...Трето-разтвори широко бузетатааааа...и Четвърто дрУгАрЮ мой чЕЕЕкай с какъв "АРШИН" ще те измерят изодзади твоите ЛУМПЕНИЗИРАНИ дрУгАрЕ от ГД "Боец"....ЧЕСТИТО на пИИичелившите!!!!
  : 4 !
 • малко да Ви открехна.с ФАКТИ... 2 малко да Ви открехна.с ФАКТИ... преди 6 месеца Профил на трол?
  Смешната сума от 447,42 лева годишен приход е декларирало пред държавата НПО-то, свързано с Цветан Василев - БОЕЦ. На хартия, организацията се води че няма почти никакви приходи и разходи. В същото време вече над две години прави протести и митинги уж в борба срещу беззаконието, залива институциите със сигнали срещу враговете на ментора си – банкера-беглец и ползва скъпоплатени адвокатски услуги. виж още ›› Активност, струваща десетки хиляди в евро, чието финансиране поне официално не е ясно от къде идва.Справката в Търговския регистър, където НПО-ата вече декларират дейността и парите си, показва, че към момента учредената през 2015 г. организация, е подала само един финансов отчет за дейността си. По закон трябва да е внесла 3 – за 2016, 2017 и 2018 г., но в регистъра фигурират данните само за 2017 г. А те сочат, че НПО-то е имало само 201 лв. разходи за външни услуги и 447 лева приходи. 360 лева от тях са от членски внос. При положение, че според устава им той е в размер на 10 лева на тримесечие, сумата трябва да е дошла от впечатляващата членска маса от 9 "привърженици" Останалите 87,42 лева са в графата „приходи от други дарения“. В същото време организацията декларира цяла поредица от активности през 2017 г., сред които няколко митинга в съдружие с друго НПО, свързано с олигарх - „Правосъдие за всеки“, зад чиято дейност прозира Иво Прокопиев, както и самостоятелен протест. Само озвучението на подобни мероприятия е в размер, надвишаващ неколкократно сумата, посочена в отчета им. А отделно Георгиев и хората му същата година са стартирали и сайта си. Справка сред фирмите за изработване на интернет страници показва, че това е инвестиция, която стъпва на няколко хиляди евро за възможно най-елементарната интернет страница.Откъде идва разминаването между декларираното от БОЕЦ и реалните им разходи? Единственото обяснение е фактът, че именно през 2017 г. лъсна връзката на организацията с Цветан Василев. През август Георги Георгиев се срещна с банкера-беглец в лобито на хотела в Белград, в който към онзи момент Василев водеше луксозния си живот зад граница, криейки се от правосъдието у нас. Малко след рандевуто, документирано със снимка, стартира и активната кампания на организацията срещу враговете на човека, източил милиарди от КТБ и другарите му олигарси у нас.В същото време именно онлайн издания формират машината за клевети на Василев, Прокопиев, Дончев и Донев, бълваща денонощно пропагандните им тези под формата на фалшиви новини.Адвокат Николай Хаджигенов е един от най-скъпоплатените столични адвокати, чийто хонорар от БОЕЦ няма как да покрият с приходите, които декларират. Но пък обяснението отново се крие в олигхарха Цветан Василев ,с когото Хаджигенов е свързан!!!И докато хонорарът му вероятно може да бъде назован само от БОЕЦ или пък от ментора им Василев, то далеч по-ясно е колко е струвал наемът на залата в столичния хотел, в който организацията в съдружие с „Правосъдие за всеки“ направи конференцията със звездното участие на шефа на ВКС Лозан Панов. 4 часа наем там струва около 700 евро или иначе казано близо 4 пъти повече от годишните приходи, декларирани от БОЕЦ. При това в цената не влиза озвучението. Всички тези данни показват, че ако наистина искаше да бори беззаконието у нас, БОЕЦ трябваше да стартира от себе си и от ментора си, който според зам.-главния прокурор Иван Гешев е източил между 5 и 6 млрд. лева от парите на вложителите в КТБ. Дали именно от тези откраднати пари не идва финансирането за поръчковите действия на организацията пък е въпрос, на който могат да отговорят само разследващите. Едно е сигурно – че следите водят именно натам.
 • БОРЦИ..????Ей , омръзна ни от такива БОРЦИ... 2.1 БОРЦИ..????Ей , омръзна ни от такива БОРЦИ... преди 6 месеца Профил на трол?
  адвокат-Георги Б.Георгиев,адвокат-Николай Хаджигенов,олигарх-Цветан Василев,олигарх-Иво Прокопиев,шефа на БКС-Лозан Панов,лидера на "Да загробим България"-РистЮ Иванов и небезизвестната му спътница в ГЕЙ обществото Рада Длъбиоката...И ТИЯ МОЛЯ ВИ СЕ СА "БОРЦИТЕ" срещу данъчните измами...?СМЕШКИ И ХУМОРЕСКИ ОТ ШЕХЕРЕЗАДА!!!
  : 9 !
 • Дарител 2.2 Дарител преди 6 месеца Профил на трол?
  Аз лично съм дарил 500лв на БОЕЦ през 2018г. Така че по-спокойно с троленето!
  : 2 !
 • А стига бе.... 2.3 А стига бе.... преди 6 месеца Профил на трол?
  до 2.2....Иво Прокопиев ти ли си бре серсеминооо???Бряхььь...тцъ...тцъ...тцъ...500 лв.????Ма много си стиснат!
  : 7 !
 • ГешеФтура 1 ГешеФтура преди 6 месеца Профил на трол?
  Альоууу...НПОооо....пАтка ви лелина!