НПСД даде мандат за преговори за коалиция с ДОСТ

1779
НПСД даде мандат за преговори за коалиция с ДОСТ
Снимка: БГНЕС

Националният координационен съвет на Народна партия свобода и достойнство дава мандат на Изпълнителния политически съвет за започване на преговори с ДОСТ за евентуално коалиционно споразумение. Това заяви председателят на Народна партия свобода и достойнство (НПСД) Орхан Исмаилов.

„Членовете на Националния координационен съвет на Народна партия свобода и достойнство, след дискусии, които провеждаме и са много сложни, свързани с предстоящите парламентарни извънредни избори, реши и дава мандат на Изпълнителния политически съвет на НПСД, за преговори за провеждането на евентуално коалиционно споразумение. Преговорите предстоят утре. Целта на НПСД е да даде максимално от себе си за разширяването на дясно-центристкото пространство в българския политически живот. Дискусиите продължават и към момента”, каза Орхан Исмаилов.

Партията на Корман Исмаилов излиза от РБ и тръгва с ДОСТ (ВИДЕО)

Партията на Корман Исмаилов излиза от Реформаторски блок (РБ) и тръгва с ДОСТ. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Петър Моск...

На въпрос дали НПСД ще се коалира с ДОСТ, Исмаилов заяви-„в момента Националният координационен съвет на Народна партия свобода и достойнство дава мандат на Изпълнителния политически съвет за започване на преговори”. „Ако евентуално стигнем до такова споразумение ще уведомим най-малкото предполага чрез пресконференция между тези партии”, каза Исмаилов.

Запитан дали ДОСТ се различава от ДПС, лидерът на НПСД посочи-„ДОСТ нали означава демократи за отговорност, толерантност, солидарност. Би трябвало да се различава. Нали това е целта. Целта на това обединение е да дадем един силен отпор срещу ДПС. Това е разликата”, каза Орхан Исмаилов. „Провеждаме разговори с РБ. Казали сме им всичко. Ние сме лоялни партньори и сме уведомили за тези срещи, че ни предстои Националния координационен съвет, на който се взимат тези решения. Ние поддържаме контакт”, каза още лидерът на НПСД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика