Обсъждането на вота на недоверие започна с протакане

10031
Обсъждането на вота на недоверие започна с протакане
Снимка: БГНЕС

С фалстарт започна обсъждането на вота на недоверие на кабинета.

Към 10 ч. беше направен опит за регистрация на кворум. Той обаче се провали, тъй като в залата имаше само 109 депутати при необходими 121, информира БНТ. Според тях представянето от страна на народни представители от ДПС и БСП е било доста рехаво. Отделно не са били забелязани и депутати от „Атака”.

Лъже ли НЕК за отчета си - според постановление на Министерски съвет твърдо да

След като вчера Националната електрическа компания (НЕК) обяви, че по закон има право да обяви финансовия си отчет за 2013 г. до 31 юли...

В залата за обсъждането на четвъртия вот на недоверие са премиерът Пламен Орешарски, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и други членове на кабинета.

След 15 минути се очаква да бъде направен нов опит за регистрация на кворум.

Миналата седмица 71 депутати от парламентарната група на ГЕРБ внесоха искане за вот на недоверие на правителството. Мотивът за вота е политиката на кабинета "Орешарски" в сектор енергетика. Според ГЕРБ изкуствено се задържа цената на тока, управляващите отказват да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК и използват ДКЕВР като "политическа бухалка".

Друг мотив бяха нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток". Част от мотивите на опозицията са и писма до енергийното министерство от страна на Европейската комисия. Според ГЕРБ тези писма представляват откриване на наказателна процедура срещу страната ни по енергийни въпроси.

В момента народните представители не провеждат заседания заради кампанията за европейски избори, които трябва да се проведат на 25 май. Вчера председателят на парламента Михаил Миков вече заяви, че в днес ще е в зала заедно с премиера и министрите и че изчакат депутатите. Той се закани, че ако няма кворум за дебатите, няма да насрочи ново извънредно заседание, а дебатите ще се проведат на следващото редовно. Заместник-председателят на парламента Мая Манолова пък каза, че дебат за вот на недоверие преди изборите е като любов по време на холера.

НЕК публикува отчета си за 2013 до края на юли

Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД ще обяви публично финансовия си отчет за 2013 г. до 31 юли, съобщиха от пресцентъра на ...

В интервю пред Нова телевизия червеният депутат Антон Кутев обяви, че няма решение на групата на Коалиция за България да присъства в пленарна зала. В предизборна кампания сме, само тези, които са в София, ще дойдат, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика