Очевидно става дума за битка с АБВ, отсече Илияна Йотова

25264
Очевидно става дума за битка с АБВ, отсече Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

"На 1 февруари страницата "АБВ" ще бъде затворена за БСП!". Това отсече евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова. Тя участва в днешната пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Йотова коментира отцепниците от Столетницата и проекта на президента Георги Първанов АБВ. "Изпълнителното бюро на БСП направи опит да протегне ръка. Тя обаче беше възприета като ултиматум", коментира Илияна Йотова. "Очевидно вече става дума за битка. Ще гледаме на АБВ като на конкурент. Това ще е просто още една листа. След Конгреса ние започваме битката за изборите с изграждането на щабове. БСП ще има единна консолидирана листа, а имената в нея официално ще обявим в началото на следващата седмица. Ще проведем европейска кампания и нека хората да изберат по-добрите".

На 1 февруари ще бъде решена съдбата на "отцепниците" от БСП

В събота, 1 февруари, Пленум на БСП ще реши дали всички членове на партията, които са се присъединили към АБВ, да бъдат официално изклю...

Илияна Йотова разкри, че на днешното заседание на Изпълнителното бюро на БСП е настоявала официално да бъдат поканени отцепниците", които пристанаха на АБВ. "Нека Националният съвет да изслуша техните мнения, каза Йотова. "Първанов и Петков трябва на заседанието ни в събота да кажат кога ще бъде регистрирана тяхната листа. Досега аз не съм видяла никакви различия между нас. Напоследък само във вътрешно-политически план се разминаваме. Предстоящото ни заседание ще е най-важното за БСП преди изборите".

Според Илияна Йотова, изследването на "Алфа рисърч" е "съмнително и е направено доста набързо". То показа, че с появата си АБВ събира 7% електорална подкрепа, а БСП губи цели 20% от своята. Половината от подкрепящите АБВ до този момент са симпатизирали на БСП. Червената партия има 15% подкрепа, което я поставя зад ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов е със 17,8% подкрепа. ДПС е подкрепяна от 6% от избирателите, а Реформаторският блок - от 5.2%. Всички тези партии минават границата за вкарване на депутати в Европейския парламент. В допитването са участвали 1050 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика