Огнян Герджиков разпредели ресорите на вицепремиерите

976
Огнян Герджиков разпредели ресорите на вицепремиерите
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Огнян Герджиков разпредели ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът лично ще координира дейността на министрите на финансите и на външните работи, на държавните агенции „Разузнаване“ и „Електронно управление“, както и на Държавната агенция за българите в чужбина.

Щатът от съветници на служебния кабинет - особено раздут

Броят на съветниците на служебния кабинет става много сериозен. В кабинета на Огнян Герджиков могат да бъдат назначени общо 42-ма съвет...

Заместник министър-председателят по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев поема координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на икономиката, на енергетиката, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на младежта и спорта, на културата и на туризма. В неговия ресор са държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за закрила на детето, за стоковите борси и тържищата, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Агенцията за ядрено регулиране.

Вицепремиерът Семерджиев ще координира също дейностите по отношение на Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния компенсационен жилищен фонд и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев са министерствата на вътрешните работи, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На вицепремиера Янев също се възлага координацията на дейностите по отношение на държавните агенции „Национална сигурност“, „Технически операции“, „Архиви“, „Държавен резерв и военновременни запаси“, както и Държавната агенция за бежанците, Държавната комисия по сигурността на информацията и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика