X
 
 

Орешарски: Борисов диктува на Плевнелиев и във външната политика

1435 9
Орешарски: Борисов диктува на Плевнелиев и във външната политика
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов диктува действията на президента Росен Плевнелиев в много случаи и като цяло във външната политика и външнополитическия курс, който следва настоящият държавен глава.

Това заяви пред bTV независимият кандидат за президент Пламен Орешарски, който коментира каква външна политика трябва да води страната ни.

Орешарски ще става президент, защото отговарял на очакванията на много граждани

„Кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС беше политическо решение. Преди три години ви го казах, сега ви казвам същото. Съж...

„България се намира в разломната зона между няколко цивилизации. Трябва да имаме изключително фина и балансирана външна политика“, убеден е Орешарски.

Според него настоящият стопанин на „Дондуков“ 2 не се е справил с тази задача. „Президентът Плевнелиев направи точно обратното. Той имаше доста едностранчива политика“, заяви независимият кандидат за президент.

Орешарски коментира и критиките на премиера Борисов по отношение на курса на Плевнелиев спрямо Русия

„От тази гледна точка премиерът Борисов е прав, но с доста късна дата. В много други аспекти той диктуваше действията на президентството и не вярвам, че не е могъл да коригира действията на Плевнелиев и по отношение на външната политика... Премиерът Борисов диктува действията на президента Плевнелиев в много случаи и като като цяло във външната политика“, категоричен е Орешарски.

Кадиев: Няма да се учудя, ако кандидатурата на Орешарски е предварително консултирана с ГЕРБ

Пламен Орешарски, всъщност, е кандидатът за президент на ДПС. Той е зависим човек. Не бих се учудил, ако номинацията му е предварително...

Попитан дали позицията му за по-меки отношения не е русофилска, Орешарски заяви: „Не ми преписвайте неща, които не съм казал. Говоря за по-фина и по-балансирана външна политика между големите центрове. Но ние сме евроатлантическа страна и нашите приоритети са ясни“.

Но въпрос какво го е привлякло да участва в кампанията и какво иска да постигне, той каза: „Възможността да се работи за обединение на нацията. Знаете ли през 90-те години ние изпуснахме периода, в който трябваше да работим за помирение. Помирение на нацията, което е актуално от началото на миналия век. Досега винаги е имало вътрешно разделение и винаги политическите сили, които и да са те, са работили на тази струна. Това е обяснимо, защото по този начин те набират своите симпатизанти. Не е нормално друго – да няма институция в държавата, която да събира тези различия, когато е необходимо да се защити националния интерес. В Конституцията е написано, че президентството има такава роля“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Орешарски да говори за външна политика си е повече от перверзия...Човекът ,които бе на официално посещение единствено във...Виетнам ! Дори в Китай го посрещнаха на ниво ...панаир!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  А бе, Наглярски, на тебе КОЙ ти диктуваше в ушенцето, докато беше премиер?!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Само като четеш коментарите, езика, псувните, начина на писане и ти става ясно за поддръжниците на ГЕРБ и "огромния" им умствен капацитет??? Дори нямат смислени аргументи да защитят любимците си, освен да плюят останалите и да ръсят пълни безсмислици??? Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошк виж още ›› ата има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!! За да гласуваш за ГЕРБ, трябва да си с кокоши мозък, какъвто има Смешника Бойко Борисов!!!!
  : 6 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено: 1. Че е елементарен и първо сигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че вечно някой още му е виновен и кр виж още ›› ив!!! 4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!! 5. Че не блести с интелект!!! 6. Че е човек, който не може да прочете една страница текст и затова бълва само глупости, в публичното пространство. 7. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!! 8. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!!
  : 5 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Най–големите глупости в България ги говори Бойко Борисов!!! Но няма как, да каже нещо друго, защото е неграмотник!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ!!!
  : 4 !
 • Анонимен 1.4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! По-тъпи, по-некадърни, по-нагли, по-корумпирани, по-крадливи, по-безочливи и лицемерни от ГЕРБ няма!!! ГЕРБ е позорът на България!!! Долу ГЕРБ!!! Никога повече ГЕРБ в управлението на страната!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ!!!
  : 4 !
 • Анонимен 1.5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! След управлението на Смешника Бойко Борисов, България е като къща след тийнейджърски купон - пълна разруха, но си личи, че някой яко се е забавлявал на гърбът на българския народ???
  : 4 !
 • Анонимен 1.6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! И президент Росен Плевнелиев има кокоши мозък какъвто има Смешника Бойко Борисов и всички драскачи от ГЕРБ!!! Президент Росен Плевнелиев е боклук управленец, какъвто е и Смешника Бойко Борисов!!! Само Лумпени, като президент Росен Плевнелиев, могат да обиждат братска Русия!!!
  : 2 !
 • Анонимен 1.7 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  До драскача/с кокоши мозък/от ГЕРБ!!! Първо чети, а после пиши глупости по форумите!!! Смешника Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България??? Нормал виж още ›› ен /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ???
  : 2 !