Орешарски: В доклада на ДАНС няма рискове за КТБ

7996
Орешарски: В доклада на ДАНС няма рискове за КТБ
Снимка: БГНЕС

Докладът на ДАНС за 2013 г., в който има "предположения" за финансовата стабилност на страната, не е стигнал до парламента, защото е върнат за доработка. Това заяви пред bTV бившият премиер Пламен Орешарски, ден след като председателят на парламентарната комисия за КТБ Десислава Атанасова обяви, че той е скрил документа от депутатите.

Експериемърт не пожелал да коментира пред камера, но в неформален разговор пред екипа ни обяви: "В доклада на ДАНС няма отбелязани рискове, свързани с КТБ".

Несъстоятелността на КТБ вече е вписана в Търговския регистър

Несъстоятелността на Корпоративна търговска банка вече е вписана в Търговския регистър. В него фигурират имената на временните синдици ...

Орешарски скрил доклад на ДАНС за финансовата стабилност на България. Той бил внесен в Министерския съвет, но не е стигнал до Народното събрание.

Според Орешарски по отношение на финансовата сигурност в документа е отбелязано, че „има идентифицирани възможни рискове за българските банки с гръцко участие".

Бившият премиер обясни, че това, което му се е сторило притеснително в доклада, не е било свързано с финансовата система у нас.

Според Десислава Атанасова към момента няма нужда от изслушване на Орешарски в комисията.

Чобанов: Няма доклад на ДАНС за КТБ

Не ми е даван доклад на ДАНС специално за КТБ. Това отсече пред bTV Петър Чобанов, финансов министър в правителството на Пламен Орешарс...

„Ще поискаме от ДАНС този доклад да ни се предостави на комисията и това, което е ясно, че в този доклад, а и по Закона за ДАНС е задължение на нейния председател е да опише факти и обстоятелства, свързани с финансовата стабилност на държавата и е имало и такива коментари е имало”, посочи тя, цитирана от БЛИЦ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика