Осман Октай: Приравняването на Доган с Пеевски е тежък удар срещу самия Доган

2957
Осман Октай: Приравняването на Доган с Пеевски е тежък удар срещу самия Доган
Снимка: БГНЕС

Това е последната употреба на Ахмед Доган от нашето задкулисие. Приравняването на Доган с Пеевски е тежък удар срещу самия Доган. Това каза бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай в коментар на информацията, че Турция е забранила влизането в страната на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

В интервю пред БНР Октай посочи, ако мярката е била наложена само срещу Доган, това би могло да е чисто политически акт и знак към българските турци зад кого политически застава Турция – зад Доган или зад Местан. За първи път на такова ниво държава от НАТО обявява хора за персона нон грата, посочи бившият ДПС функционер.

Осман Октай: ДПС компенсира на изборите с цигански гласове, турците не им вярват

Убеден съм, че Волен Сидеров търсеше общественото внимание точно преди и във вечерта на изборите. Това заяви бившата дясна ръка на Ахме...

Очаквам развитие около тази ситуация. Свързвам този акт и с двукратното посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Анкара, за които посещения не получихме информация, отбеляза Октай и прогнозира дълбоко сътресение в полето на ДПС.

Това е много силен удар срещу ДПС и модела "Доган", категоричен беше Октай. Той припомни тезата си, че България е станала територия на провокиране на напрежение между Москва и Анкара, между двама диктатори – Путин и Ердоган.

Октай коментира й изнесените от синдиците на фалиралата КТБ данни. "Винаги съм казвал, че на тази пирамида са закачени хората от съдебната власт, прокуратурата, медиите и всички сектори, за да бъдат обслужващо звено на това задкулисие", каза той.

В края на декември, след като дотогавашния лидер на  ДПС Лютви Местан беше изключен от партията, Осман Октай заяви: "Винаги съм изразявал тревога, че напрежението между Ердоган и Путин ще се прехвърли в България. Напрежението между Ахмед Доган и Лютви Местан е национален проблем в контекста на глобални отношение. Тези анти-Турция настроения ми напомнят за Възродителния процес и то във време, в което в Кипър лидерите на гръцката и турската част на острова поздравиха заедно хората за Коледа".

Октай: Сърница е първа общинска победа на Местан като председател на ДПС

Победата на ДПС в Сърница беше изключително важна за Лютви Местан лично и за партията като цяло като послание за местните избори наесен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика