Оставката на столичния зам.-кмет по екология поиска Борис Бонев

6811
Оставката на столичния зам.-кмет по екология поиска Борис Бонев
Снимка: Actualno.com

Независимият общински съветник Борис Бонев поиска в СОС оставката на зам.-кмета по екология заради провала в Западен парк, съобщиха от "Спаси София".

Това стана по време на проведено днес онлайн заседание на Столичния общински съвет. На него зам.-кмета Христова поиска да бъде удължен срокът на Запис на заповед заради голямото забавяне на ремонта на Западен парк.

"Спаси София": Отстраниха Борис Бонев от Председателския съвет на СОС

След решение на политическите партии, независимият общински съветник Борис Бонев беше отстранен от Председателския съвет на Столичния о...

"При проведената дискусия, стана ясно, че освен откровено абсурдните мотиви в доклада, част от тях са с невярно съдържание. За 2-годишното изоставане на ремонта, управляващите обвиняват коронавируса за забавяне на доставките на строителните материали", пишат от Спаси София.

В същото време директорът на Дирекция "Зелена система" в Общината призна, че подобно забавяне няма, а е само хипотетично и предполагаемо, макар и в мотивите да е представено като свършен факт.

От Столична голяма община не успяха да обяснят какво възпрепятстваше доставката на материалите през последните 2 години, нито как през декември 2019 г., когато е подадена молбата за удължаване към МРРБ, управляващите са знаели за сегашната здравна и икономическа криза.

"Г-жа Христова не пожела да предостави каквито и да е доказателства, че твърденията в доклада са еярни. Няма отговор защо препроектирането на арката на входа на Западен парк е спряло строителството в целия парк в рамките на една година. Столичната община не може да се оправдава с грешки в проекта, тъй като той е одобрен и съгласуван именно от страна на Общината", заяви Бонев.

ГЕРБ не позволи заплатите от бордове за общински съветници в София да бъдат намалени и след извънредното положение*

Пореден сблъсък между "Демократична България" и ГЕРБ на днешното заседание на Столичния общински съветник (СОС) - този път по темата па...

Той постави под съмнение и броя дни с неподходящо за строителство време, заради които е призната огромна отсрочка към изпълнителя на обекта. "Към доклада няма приложена справка на НИМХ, мотивира се Бонев.

Той направи паралел, че от "Спаси София" са внесли официален сигнал към Прокуратурата, след като установихме, че Столичната община неправомерно е одобрила такава отсрочка и на изпълнителя на Графа. Ние приложихме снимки, доказващи, че в такива дни на обекта повсеместно се е работило, т.е. отсрочката е недопустима, заяви Бонев.

Към исканията за оставка на г-жа Христова се присъединиха и други общински съветници от различни партии. Те критикуваха и факта, че зам.-кметът не присъстваше на заседанието на СОС, за да отговори на зададените от съветниците въпроси, въпреки, че е вносител на доклада.

Към искането за оставка на Христова той добави и поръчка за закупуване на цветя за 2,5 млн. лв. по време на икономическа криза и извънредно положение. "Поръчката не е прекратена, противно на твърдението на управляващите, а само е отложено отварянето на офертите. Почти тройното увеличение на средствата за цветя, когато ключови инфраструктурни проекти отпадат, е абсолютно ненужен и необоснован разход", убеден е Борис Бонев от Спаси София.

Ремонтът на Западния парк скара общинските съветници

Бурни дебати се развихриха по повод удължаване на срока за ремонта на Западния парк в онлайн сесията на Столичния общински съвет. "От ю...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика