От ГЕРБ говорят за две дузини основни законови норми, които трябва да променят

22267
От ГЕРБ говорят за две дузини основни законови норми, които трябва да променят
Снимка: БГНЕС

Над 20 базови закона ще бъдат променени, за да стартираме реформите. Законът за предучилищното и училищното образование например трябва да е изцяло нов, защото в момента се работи по закон, който е над 50-годишен. Следващи ще са законите за висшето образование и науката, заяви депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев, цитиран от Агенция "Фокус".

В здравеопазването е много тежко положението, казва още той. По думите му там ще са необходими промени в поне пет закона, като проблемите не са единствено със здравната каса. Важното е да се създаде електронната здравна карта, за да се знае от какво се нуждаят хората във всеки регион и от там да тръгнат реформите, "а не на сляпо". В социалната политика също не става дума единствено за пенсионната реформа, допълва Тошев.

Задава се ремонт на данъчното законодателство

Въпреки извънредните избори и трудностите при преговорите за сформиране на управленска коалиция се задава сериозен ремонт на данъчното ...

Трябва да се довърши работата по Закона за МВР и най-после отново трябва да се стартира работата по създаване на Закони за специалните служби – устройственият закон за управление и анализ на разузнавателните данни, убеден е депутатът от ГЕРБ. По думите му са необходими три нови закона - за Националната служба за охрана, Национална разузнавателна служба и Служба "Военна информация".

Отделно трябва да се отстранят и недостатъците в Изборния кодекс, тъй като в последните избори (за европейския и за българския парламент), се видяха "крайно негативни неща", резултат от сега действащия изборен кодекс, "наречен закона "Манолова", обясни Владимир Тошев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика