От Реформаторския блок предлагат да има винетка за 6 месеца

5016
От Реформаторския блок предлагат да има винетка за 6 месеца
Снимка: БГНЕС

Депутати от Реформаторския блок предлагат да има винетки и за 6 месеца.

Според вносителите в Закона за движение по пътищата много шофьори използват автомобилите си сезонно или не пътуват извън населени места в есенно-зимния период. Така са принудени да плащат за услуга, която не ползват през половината година, съобщава мотивите Нова телевизия. А цената на четири и повече винетни стикера е по-висока от тази на годишната винетка, предаде Дарик.

Във врачанско пунктовете за винетки ще работят и през почивните дни

Агенция "Пътна инфраструктура" опроверга информация, че в почивните дни разпространителката мрежа за винетните стикери в област Враца н...

Ако предложението бъде прието, идеята е то да влезе в сила от края на март следващата година. От Агенция „Пътна инфраструктура" обясниха, че в европейската практика няма 6-месечни винетки.

Вносителите предлагат и по-евтини винетки за автомобилите, които отговарят на екостандартите. Засега такова облекчение има само за шофьорите на тежкотоварни автомобили. Идеята е по-ниската цена на стикерите за екоавтомобилите да стимулира опазването на околната среда.

От вчера в продажба са винетките за 2016 г. С решение от началото на ноември цената им през новата година се повишава от 67 лева на 97 лева. Прогнозите са приходите от продажбата на стикерите през 2016 г. да се повишат със 73,5 млн. лева. През следващата година винетки трябва да плащат шофьорите на леки коли, а за тировете да се плащат тол такси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика