Партия МИР: Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка

41827
Партия МИР: Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка
Снимка: Михаил Митев, Actualno.com

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев трябва незабавно да подаде оставка. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) по повод обидното изказване на финансовия министър към работодателите по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

По думите на Василев от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците.

Аламанов: Асен Василев е добре да знае, че когато си в криза, трябва да си мил и любезен

"Правило №4 в кризисните комуникации: Когато си в криза, бъди мил и любезен. Министърът на финансите Асен Василев, на заседание на три...

„Такова цинично и нагло поведение не си е позволявал нито един политик и министър в най-новата ни история. За съжаление вече почти два месеца вместо да решава реалните проблеми на българите, на бизнеса и на работодателите, правителството най-нагло хвърля вината за своята собствена неспособност и некадърност върху всеки друг, но не и върху себе си. България се намира в икономическа, здравна, социална, демографска и морална криза и българите нямат повече времето и търпението някой да се учи и упражнява на техен гръб“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че правителството на Кирил Петков не само не решава проблемите на българите, но със своите действия и бездействия сериозно и ежедневно ги задълбочава.

„Цел и приоритет на всяко правителство трябва да бъде превръщането на българската икономика в работеща и ефективна, както и да предприеме конкретни и незабавни стъпки за излизане от демографската криза. За съжаление не виждаме правителството на четворната коалиция да е предприело каквито и да било действия за решаването на нито една от кризите в България“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че работодателите, малкият и средният бизнес са гръбнакът на българската икономика и напълно сами се справят с всички предизвикателства, в това число и с действията на всички „кадърни“ правителства от началото на прехода.

Радан Кънев с коментар за изказването на Асен Василев за "некадърните работодатели"

Реакциите към изказването на Асен Василев за работодателите е добре да не бъдат черно-бели (основната му грешка е, че неговото е такова...

„Основна задача на правителството е не да раздава пари на калпак и фалшиви надежди и мечти на българите, а да създава условия за нормалното функциониране и развитие на всяка една сфера и обществена система, в това число и на бизнеса и работодателите. Вместо да създава условия това правителството ежедневно създава проблеми, конфликти и хаос, от които губещи са всички българи. Обидата, която нанесе Асен Василев на българските работодатели, не може да бъде заметена под килима с едно извинение. Във всяка нормална европейска държава за подобно поведение се подава оставка и ако Асен Василев и Кирил Петков продължават да имат претенции, че са европейски политици, то Асен Василев незабавно трябва да подаде оставка“, каза още Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР подчерта, че цените на тока, на хляба, на горивата, на газта, както и на всички стоки и услуги се покачват ежедневно, голяма част от българите вече едва свързват двата края, но няма никакви действия от страна на правителството за овладяване и преодоляване на кризите, което според Славчев е престъпно бездействие.

„По време на криза трябва да се обединяват усилия, да се търси диалог, консенсус и съюзници за решаването на проблемите, а не да се създават конфликти и да се отварят излишни фронтове. Именно за това на 22-ри март, когато се навършват точно 100 дни от управлението на четворната коалиция партия МИР заедно с граждански и неправителствени, работодателските, браншовите и синдикалните организации ще организира Национална кръгла маса на тема „Алтернативни политики и решения“. Целта на Националната кръгла маса е да обсъдим и заедно да дадем решения на всички основни проблеми и кризи, както и да очертаем основните приоритети на страната, около които да се търси национално съгласие и обединение“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че ако и тогава няма чуваемост и правителството не предприеме реални действия за решаването на проблемите и излизане от кризите, партия МИР заедно с широка мрежа от партньорски организации ще организират национални протести.

Синдикалист цитира Асен Василев: Некадърните работодатели, които не могат да плащат, да излизат от пазара

Не го казвам и няма да го казвам често: Браво на Асен Василев! Това пише в профила си във Facebook икономическият съветник на КТ "Подкр...

„В тази трудна за България, българския народ и бизнеса ситуация е необходимо да се обединят усилия и да се очертаят ясно националните приоритети, политики и решения, които ще преведат успешно страната през всички кризи и опасности“, заяви още Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика