"Патриотичният фронт" поиска да не приемаме квотите за бежанците

3457
"Патриотичният фронт" поиска да не приемаме квотите за бежанците
Снимка: БГНЕС

Категорично против се обяви „Патриотичният фронт“ срещу готвещото се квотно разпределение на бежанците и имигрантите в Европейския съюз. Това стана с нарочна декларация на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов от трибуната на Народното събрание.

Депутатът от „Патриотичния фронт“ обяви, че няма никаква яснота по предложението на ЕК за критериите. Той подчерта, че с налагане на квоти ще се наложи дискриминация, защото едно било да живееш в Батановци и Търну Мъгуреле, а друго в Берлин и Париж. Огромната част от бежанците и мигрантите искат да отидат в Германия и Швеция - какво право имаме ние да ги спираме, каза Каракачанов.

Двойно се е увеличил броят на бежанците в Гърция за 4 дни

Международната организация за миграция (МОМ) съобщи, че броят на нелегалните имигранти, които са пристигнали в Гърция през последните ч...

Не приемаме идеята, че всеки, който иска да се пресели в ЕС, има право на това. Не приемаме идеята, че може някой да получава социални помощи за сметка на данъкоплатците в ЕС, заяви Каракачанов. Заплахата е икономическа, демографска и ценностна, защото тези имигранти носят култура, различна от европейската. Отделно досега тези имигранти се обособяват в свои общности и не искат да се интегрират – нека не забравяме кои бяха хората, извършили атентатите в Лондон, Мадрид, в редакцията на „Шарли ебдо“, припомни Каракачанов. И разкритикува липсата на предложение от Брюксел за прекратяване на военните действия в Сирия и Либия.

Защо предложението на ЕК не засяга решението на арабските държави като Саудитска Арабия, ОАЕ, да не приемат нито един бежанец? Защо не е засегната и „Ислямска държава“, защо не се разкриват факти за правителства, които подкрепят джихадистите – правителства, някои от които са съседни на България, изстреля куп въпроси Каракачанов. За финал, от името на „Патриотичния фронт“, той поиска българското правителство да отхвърли квотното предложение на ЕК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика